Gezonde start nieuw schooljaar

1 min leestijd

Hillegom – Woensdagochtend 1 september heeft wethouder Karin Hoekstra het startsein gegeven voor een nieuw schooljaar. Dat deed zij samen met de kinderen van basisschool De Fontein en Healthy Hillegom om aandacht te vragen voor kinderen in het verkeer.

“Iedereen is blij dat kinderen weer volledig naar school kunnen en er leraren voor de klas staan zoals we dat gewend zijn. Vanzelfsprekend moet dat ook veilig en gezond. Aandacht voor hen in het verkeer is enorm belangrijk”, aldus Luuk Venenboer, directeur van de Fontein. Bij De Fontein zijn veel kinderen lopend, met de fiets of met de step naar school gekomen. “Mooi om te zien. Deelnemen aan het verkeer is belangrijk” geeft Karin Hoekstra aan. “Door te lopen of te fietsen leer je de verkeersregels, leer je goed uitkijken, is het fijn om samen met andere kinderen naar school te gaan en daarnaast is bewegen heel gezond”.

In de eerste drie maanden, na de start van een schooljaar, gebeuren de meeste ongelukken met schoolgaande kinderen. Om kinderen veilig aan het verkeer deel te laten nemen krijgen leerlingen van De Fontein van groep 1 t/m groep 8 verkeersles. Niet alleen theorie, maar ook in de praktijk, bijvoorbeeld door te oefenen op een zebrapad. Ook de Verse Frisse Startweek van Healthy Hillegom is deze week begonnen. Om de kinderen te laten genieten van een gezond tussendoortje, is aan alle kinderen fruit uitgedeeld.

Tot slot is een foto gemaakt van bellenblazende kinderen waarmee zij uw aandacht vragen: Wij gaan weer naar school dus let goed op nu het op de weg weer drukker wordt!