Beleef de historische trekvaart

1 min leestijd

Hillegom – De recreatieve route langs de trekvaart Haarlem – Leiden is zeven informatieborden rijker. Een nieuwe mijlpaal in het aantrekkelijk maken van de historische waterweg. Op grondgebied van de provincie Zuid-Holland zijn, langs de route, zeven verschillende informatieborden geplaatst. Zo kunt u lezen over het historisch verhaal of doet u kennis op over de trekvaart via een interactief moment. 

Naast de informatieborden wordt de recreatieve route ook nog verrijkt met twee aanlegsteigers. Deze worden in het laatste kwartaal van 2021 geplaatst. Ook organiseren de gemeente Hillegom en de provincie Zuid-Holland in de lente van 2022, bij voldoende versoepeling van de coronamaatregelen, een feestelijke opening.

De gemeente Hillegom zet zich in om het verhaal van de Trekvaart Haarlem-Leiden, ook wel bekend als de Leidsevaart/Haarlemmertrekvaart, bekend te maken bij een breder publiek. “Er is nog veel te zien op de trekvaart en daarbuiten. De borden zijn een leuke manier om historische kennis op te doen van onze regio” aldus  wethouder Hoekstra.

Het project is gefinancierd vanuit de Provincie Zuid-Holland, Holland Rijnland en het gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek (gemeenten Katwijk, Noordwijk, Hillegom Lisse en Teylingen). Teksten en afbeeldingen voor de borden zijn gemaakt door Marca Bultink. Het ontwerp komt van Buro Kloeg.

Meer informatie over de trekvaart Haarlem–Leiden is te vinden op de website www.hollandswelvaren.com.