Schmink workshop in de Week van de Ontmoeting

1 min leestijd

Hillegom – In de Week van de Ontmoeting, start er in Plein28 een nieuw initiatief: een schmink workshop. Op donderdag 30 september van 10.00 tot 11.30 uur start ‘Schmink glimlach’ bestaande uit drie schmink workshops welke wordt verzorgd door De Toverkist.

Anne van der Deijl, eigenaar van De Toverkist en initiatiefneemster van ‘ Schmink glimlach’ : ‘Mensen zijn van nature sociale wezens, iedereen heeft behoefte aan fijne contacten in zijn of haar leven. Wanneer je voor je gevoel te weinig fijne contacten hebt, dan kan je dit een vervelend gevoel geven. Je kunt je hierdoor alleen voelen. Met het kleurrijke schmink programma dat De Toverkist heeft bedacht, hopen wij voor wat meer vrolijkheid en mooie ontmoetingen te zorgen in iemands leven.’

Tijdens de jaarlijkse Week van de Ontmoeting, die dit jaar van 30 september tot en met 7 oktober plaatsvindt, wordt er in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor ontmoeting. Er worden in Hillegom en Lisse tijdens de Week van de Ontmoeting veel ontmoetingsactiviteiten georganiseerd waar aan meegedaan kan worden.

Deelname aan de workshop
Schmink glimlach bestaat uit drie bijeenkomsten die plaatsvinden op donderdag 30 september, 7 en 14 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in Plein28. Deze cursus is een gezamenlijk initiatief vanuit de kerngroep Eenzaamheid en wordt bekostigd door de gemeente. Deelname aan deze cursus is gratis.

Na het volgen van de cursus wordt de deelnemer ingezet om te schminken als vrijwilliger op plaatselijke events in Hillegom en Lisse in woonwijken, bij bibliotheken en op scholen. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg. Aanmelden voor Schmink glimlach kan tot 25 september. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Voor info of aanmelden neem contact op met buurtwerker Carlijn French van WelzijnsKompas via 0252 – 757 100 (tussen 09:00 en 12:30 uur) of c.french@welzijnskompas.nl.

Tekst: Welzijnskompas