Brandweer Hillegom in tv-programma ‘Als de Brandweer’

2 min leestijd

Hillegom – De Brandweer van Hillegom is in het programma Als de Brandweer te zien. Dat vanaf donderdagavond 2 september elke week op tv te zien is. Het afgelopen jaar hebben de Hillegomse brandweermannen met actiecamera’s rondgelopen en al hun uitrukken gefilmd.

De brandweer zit met meerdere onderwerpen in het programma. Zo zit de brand op de Stationsweg, een kat tussen een spouwmuur, de brand van Intratuin en een zolderbrand in het programma. “Het is mooi dat we ons vakgebied zo kunnen laten zien. Vaak vragen mensen wat we nou precies doen als vrijwillige brandweer. Door dit programma wordt het wel heel duidelijk”, laat brandweerman Bram van Eeden weten. “Soms denken mensen dat we de hele dag aan het wachten zijn. Alleen als vrijwillige brandweer ga je gewoon naar je eigen werk en laat je alles vallen als de pieper gaat.”

Kleinere incidenten
De Hillegomse kazerne zit bijna in elke aflevering wel met een incident. ‘We hebben bij elke uitruk onze camera’s aangezet, waardoor we veel hebben gefilmd. In het programma zitten we daardoor ook met veel kleine incidenten, wat het wel heel menselijk maakt’, vertelt Van Eeden.

Meerdere camera’s
Bij elke uitruk gingen standaard vijf camera’s aan om zo de uitruk zo goed mogelijk te kunnen vastleggen. “De bevelvoeder, aanvalsploeg en waterploeg hebben een Gopro. Op de wagen zelf zitten ook twee camera’s. Tijdens het uitrukken zetten we de camera’s aan en daarna hebben we er geen omkijken meer naar”. Je hoeft als Hillegommer niet bang te zijn dat je straks te zien bent in het programma. De programmamakers hebben aan iedereen toestemming gevraagd en anders zijn ze onherkenbaar gemaakt.

Samen kijken
Volgende week donderdag zitten de mannen en vrouwen van de Hillegomse kazerne met het eerste incident in het programma. “We gaan zeker samen kijken op de kazerne. En natuurlijk met een bak popcorn erbij”, laat Van Eeden enthousiast weten.

Zelf ook brandweerman/vrouw worden?
De Hillegomse brandweer is nog steeds opzoek naar extra vrijwilligers. Het is een pre als je ook overdag kunt uitrukken. Lees in dit eerdere artikel wat het precies inhoudt: Brandweer Hillegom opzoek naar vrijwilligers.