Verse frisse start met groente en fruit

2 min leestijd

Hillegom – Van 30 augustus tot en met 3 september organiseert Healthy Hillegom de Verse frisse startweek. Eet jij voldoende groente en fruit? Dan ben je een van de weinigen. 85% van de mensen komt niet aan de 2 stuks fruit en 250 gram groente per dag. Dat terwijl groente en fruit veel voedingsstoffen bevatten die onze gezondheid bevorderen.

Tijdens deze week organiseert Healthy Hillegom verschillende activiteiten die met groente en fruit te maken hebben. Zo houden ze een challenge waarbij ze jou uitdagen om een week lang, elke dag 2 stuks fruit en 250 gram groente te eten. Zij zullen je daarbij proberen te helpen door tips en recepten door te sturen. Er is ook een WhatsApp-groep met begeleiding van health coach Marjolein waarin mensen vragen kunnen stellen over voeding. Lijkt het je leuk om mee te doen met de challenge, geef je dan op via de website healthyhillegom.nl en maak kans op een mooie blender.

Daarnaast organiseert Healthy Hillegom op meerdere dagen een supermarktsafari samen met health coach Marjolein. Zo staan ze op de markt (dinsdag 31 augustus) met een groente en fruit lab samen met voedingsdeskundige Esma en plaatsen ze de eerste gezonde gevulde koelkasten bij verschillende verenigingen. Ook wordt er samengewerkt met restaurants om gezonde gerechten op de kaart uit te lichten en een gezonde(re) optie toe te voegen.

Ook de basisscholen worden niet vergeten. Wethouder Karin Hoekstra gaan langs basisschool De Fontein om leerlingen gezond op weg te sturen met een stuk fruit. Ten slotte worden een aantal Hillegommers verrast met een kistje groente en fruit. Voor meer details, kijk op de website healthyhillegom.nl.

Activiteiten

• Challenge start 30 augustus: eet een hele week elke dag 2 stuks fruit en 250 gram groente

• Gezonde gerechten van deelnemende horeca op facebook en instagram!

• Dinsdag 31 augustus groente en fruit lab met voedingsdeskundige Esma op de markt

• Woensdag 1 september fruit uitdelen op basisschool De Fontein met de wethouder

• Donderdag 2 september 9:00 supermarktsafari Albert Heijn met health coach Marjolein

• Vrijdag 3 september 9:00 supermarktsafari Jumbo met health coach Marjolein

Partners

Dit initiatief had niet gekund zonder de bijdragen van verschillende partners: Jumbo Hillegom, Albert Heijn Hillegom, De Houttuin, Nissa Café, Het Alternatief, Pinokkio, Boter-Kaas-en-Olijven, Gezond met Esma, Health coach Marjolein, Electro World Schoonderbeek.