Brandweer Hillegom opzoek naar vrijwilligers

2 min leestijd

Hillegom – De Hillegomse brandweer is opzoek naar nieuwe vrijwilligers. In de afgelopen jaren hebben ze afscheid moeten nemen van verschillende vrijwilligers door verhuizingen, pensioen of mensen die geen tijd meer hadden.

In de afgelopen tijd zijn ze van 27 naar 22 vrijwilligers gegaan. In de weekenden en avonden lukt het ze nog om de wagen te laten uitrukken. ‘Overdag is het soms nog wel spannend of we genoeg manschappen bij elkaar kunnen krijgen om de wagen te laten uitrukken’, laat ploegchef Sven van Bohemen weten.

Overdag uitrukken
Iedereen is welkom om zich aan te melden! ‘Het is een pré als je ook overdag kan uitrukken. En het zou daarnaast ook leuk zijn als we meer vrouwen in het korps krijgen’, voegt Van Bohemen toe. Op dit moment hebben ze ruimte om ongeveer vier manschappen aan te nemen.

Opleiding
Brandweerman of -vrouw ben je niet zomaar. Eerst krijg je een oriënterend gesprek en rondleiding op de kazerne. Ook krijg je te horen hoeveel tijd het allemaal gaat kosten. De opleiding tot brandweerman is een mooie opleiding. Al snel krijg je een pieper en kan je al mee als stagiair en hier en daar helpen. Een brandende woning ga je pas na je opleiding in!

Vergoeding
Het is niet helemaal vrijwillig. “Je krijgt een vergoeding voor de gemaakte uren. Verder heb je er een mooie groep maten bij. Op de dinsdagavond is de oefenavond en daarna gaan we altijd gezellig wat drinken. Verder krijg je ook een hele mooie opleiding. Binnen de brandweer zijn ook veel doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld chauffeur of first responder”, vertelt Van Bohemen. Hij voegt toe: “Het is heel divers werk. De ene keer sta je te lachen bij een kat in de boom en het andere moment moet je brandende woning in. Je krijgt met dit werk veel levenservaring.”

Hoe aan te melden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij ploegchef Sven van Bohemen. Dit kan via het emailadres: Sven.van.bohemen@vrhm.nl