Spreekuur Taalhuis terug in de bibliotheek

1 min leestijd

Hillegom – Vanaf 24 juli organiseert het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek weer een wekelijks Taalspreekuur in de Bibliotheek aan de Sportlaan. Het taalspreekuur is bedoeld voor alle inwoners van Hillegom die vragen hebben over het leren van de Nederlandse taal.

Tekst: Bibliotheek Hillegom

Deelnemers welkom Wie in Nederland komt wonen en werken moet een hoop leren. Wanneer je de vuilnisbak aan de straat moet zetten, hoe je een afspraak maakt met de huisarts maar vooral… de taal. Je leert een taal het beste door er veel naar te luisteren en door die taal ook te spreken. Het Taalhuis is dan een goed begin. Getrainde vrijwilligers helpen de deelnemers met het verbeteren van hun Nederlands. Overigens kunnen ook Nederlanders terecht in het Taalhuis. Niet iedereen heeft op school even goed leren lezen en schrijven, of met computers leren werken. In het Taalhuis hebben we alle aandacht en tijd voor wie besluit om verder te leren.

Vrijwilligers gezocht
Het Taalhuis begeleidt in Hillegom al tientallen mensen dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers. Maar de vraag groeit, zeker nu we ook gestart zijn met de Voorlees Express en we meer aandacht schenken aan laaggeletterdheid. Het is een misvatting dat je als vrijwilliger in het Taalhuis zelf een talenknobbel moet hebben. Iedereen die het interessant vindt om Hillegommers te helpen is welkom.

Nieuw tijdstip
Het Taalspreekuur is op dinsdagochtend tussen 10:30 en 12:00 uur in de bibliotheek aan Sportlaan 1, Hillegom. Heb je vragen? Mail dan naar: Sarine Alders, Taalpunthillegom@bibliotheekbollenstreek.nl of kom langs!