Gemeente Hillegom sluit pand na aantreffen hennepkwekerij

1 min leestijd

Hillegom – Burgemeester Van Erk van gemeente Hillegom heeft op 19 juli 2021 een woning aan de Frederik Hendriklaan gesloten voor drie maanden. In de woning trof de politie op 4 mei 2021 een hennepkwekerij aan. Zulke kwekerijen zorgen voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Ook bestaat een grote kans op brand. Daarom heeft de gemeente stevig ingegrepen.

Mede dankzij binnengekomen meldingen kon de hennepkwekerij worden opgespoord. Deze meldingen zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. De gemeente en haar partners kunnen het echter niet alleen. Dus heeft u een vermoeden van drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het dan de gemeente. Dit kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit
Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder
Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. Daarmee sluiten zij aan op de landelijke aanpak. Het doel is om een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Tekst: HLT Samen