Sneak preview van project HillegomRondom

1 min leestijd

Hillegom – Vanaf deze week staan er twee grote foto’s van het project HillegomRondom in het gemeentehuis van Hillegom. Het project is al ruim een half jaar bezig en er zijn al meer dan 500 foto’s van Hillegomse pareltjes gemaakt. Over een half jaar wordt alles getoond, maar via deze foto’s wordt er alvast een sneak preview gegeven.

Tekst: Remco Out

Bij het project HillegomRondom fotograferen twintig fotografen een of meerdere plekken in Hillegom. Dit doen zijn elke week om zo een jaarrond beeld van die plek te krijgen. Aan het eind van het jaar zullen alle foto’s getoond worden, maar nu wordt er alvast een sneak preview gegeven. De twee grote lijsten met foto’s stonden de afgelopen maanden in de etalage van het oude pand van Stevens Herenmode. Nu is het gemeentehuis aan de beurt.

Karin Hoekstra was aanwezig bij de aankomst van de foto’s, welke nu een mooi plekje krijgen bij de informatiebalies in het gemeentehuis. Elke maand zullen de foto’s in de lijsten rouleren en zo komen alle gefotografeerde locaties langs. Foto de Geus zorgt elke maand gratis nieuwe mooie foto’s. Er zijn zelfs al bestellingen van Hillegommers geweest om zelf een van die foto’s afgedrukt te krijgen.

Eind van het project

Over een half jaar zit het project er dan op. Dat is ook het moment dat alle foto’s getoond gaan worden. De vrijwilligers van het project zijn nu druk bezig om alles te organiseren. Zo willen ze een fototentoonstelling opzetten en komt er bij elke locatie een grote foto te staan. Verder zijn ze ook bezig om een groot fotoboek te maken die straks voor iedereen te koop is.