Simon Grannetia Nederlands Kampioen steeplechase

1 min leestijd

Landelijk – AV De Spartaan atleet Simon Grannetia, geboren Hillegommer, heeft vrijdag 25 juni in Breda zijn vierde Nationale titel binnen gehaald op de 3.000 meter steeplechase. Met een lichte hamstring blessure wist Simon zijn favorietenrol waar te maken. “Afgelopen dinsdag had ik mijn hamstring verrekt. Mijn tactiek was om iedereen er af te lopen met een zo rustig mogelijke tijd, om zelf het minste risico te lopen”, zei Simon na afloop, en dat is gelukt.

De overige drie Spartaan atleten hebben hele goede prestaties neergezet. Op vrijdag stond Ruud van Noort klaar in de discusring. Hij wierp de discus naar een afstand van 47,52 meter. Het was zijn beste prestatie in twee jaar en leverde hem een mooie vierde plek op. 

Suus Altorf liep vrijdag in de series van de 400 meter horden een goede tijd waarmee ze zich kwalificeerde voor de finale van zaterdag. Ze verbeterde toen opnieuw haar persoonlijk record. Met 1:00,16 liep ze als junior onder de 18 jaar naar de vierde plaats. Goed voor een clubrecord voor atletes onder de 16 en 18 jaar én zesde tijd allertijden voor atletes onder de 18 jaar. 

Op de slotdag kwam Andrea Bouma in actie in de finale van de 400 meter. Op vrijdag had zij zich met de vierde tijd gekwalificeerd. Aan de start van de 400 meter finale stonden vele topatleten die kans maakten op een medaille. In de finale was het heel spannend. Helaas kwam Andrea 0,08 tekort voor een plek op het podium. Ze werd vijfde met een persoonlijk record, 53,52. Begin juli hoort zij of ze bij de selectie zit voor de 4 x 400 meter estafette op de Olympische Spelen in Tokio.