Attentie voor veteranen in Hillegom

1 min leestijd

Hillegom – Elk jaar is er een Hillegom een bijeenkomst voor veteranen. Ondanks de versoepelingen is het nog te vroeg om een veteranen bijeenkomst op de gebruikelijke manier te organiseren. Vanzelfsprekend worden onze veteranen niet vergeten. Om te laten weten dat de gemeente aan hen denkt, ontvangen zij ook dit jaar een kleine attentie: een tegel van chocolade met de witte anjer erop. Die anjer staat symbool voor de erkenning en waardering van veteranen.

Belang van een speciale Veteranendag

Ons land telt ruim 111.000 veteranen, allemaal met hun eigen verhaal. De verhalen zijn bijzonder en moeten verteld worden. Veteranendag is het moment om onderlinge ervaringen met elkaar te delen. Dat verbindt en verlicht.

“Ook in Hillegom zijn we trots op onze veteranen. Ik heb grote waardering voor mensen die zich inzetten voor de vrede. Dat is niet makkelijk en er is veel moed voor nodig. Ik hoop van harte dat het volgend jaar weer mogelijk is om bij elkaar te komen zoals we dat gewend zijn. Op Nationale Veteranendag (26 juni) hijsen wij de veteranenvlag voor al onze veteranen. ” aldus de burgemeester Arie van Erk.