Taalcafé Hillegom maakt zonnige start

1 min leestijd

Hillegom – “Wat gezellig om elkaar weer te ontmoeten!“  Het weerzien van de deelnemers aan het Taalcafé Hillegom na zo lang digitaal contact was ronduit enthousiast.  Omdat het prachtig weer beloofde te worden, kreeg de eerste groep de uitnodiging om op dinsdag 1 juni naar het Van Nispenpark te komen, in plaats van naar Plein 28.  Dit beviel iedereen zo goed dat het misschien voor herhaling vatbaar is.  Na de eerste uitwisseling van nieuwtjes en het bespreken van De Hillegommer volgde een taaloefening over voegwoorden. Die zijn in de praktijk nog best moeilijk: wanneer gebruik je ‘terwijl’ , ‘sinds’, ‘zodra’ of ‘nadat’? Het was een leerzaam uurtje. 

De overige vijf groepjes – van verschillend niveau – begonnen in dezelfde week weer in Plein 28.  Zo’n 45 mensen die verleden jaar deelnamen werden uitgenodigd om naar een van de bijeenkomsten te komen, op dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag.  Vooral spreken en begrijpend lezen krijgen de aandacht. Ook heeft één van de begeleiders individueel contact met een paar mensen, al wandelend werken zij dan aan de taal. 

Het Taalcafé Hillegom, met zes vrijwilligers, is blij weer contact te hebben met de groepen.  Niet ieder die een uitnodiging kreeg is ook gekomen, de groepen zijn op dit moment 4 tot 7 vrouwen en mannen groot.. Er zijn dus enkele plaatsen open: wie ook beter Nederlands wil leren spreken en lezen is nog welkom. Informatie: Henk Huurneman, tel. 0252-520096.