Steenbreek actie, ruil tuintegels voor gratis planten!

1 min leestijd

Hillegom – In het weekend van 14 en 15 mei wordt in de Duin- en Bollenstreek weer de Steenbreek actie georganiseerd. Op deze dagen kun je de tegels uit je tuin inruilen voor gratis plantjes bij de aangesloten tuincentra.

Tegels eruit, planten erin

Minder steen en meer groen is hard nodig. Het vermindert wateroverlast bij hevige regenbuien, maar is ook van belang voor de biodiversiteit. In onze tuinen valt dan ook nog een hoop winst te behalen, aangezien in onze regio meer dan 70% van de tuinen uit steen bestaat. Onder het motto ‘Alle Tuinen Groen in de Duin- en Bollenstreek’ gaan we samen aan de slag om onze tuinen te vergroenen.

Gratis planten

Doe mee en haal minimaal twee tegels uit je tuin om meer ruimte voor groen te creëren. Neem deze tegels (je kunt maximaal 10 stuks per huishouden inleveren) op 14 of 15 mei mee naar een van de aangesloten tuincentra en ontvang in ruil daarvoor drie gratis tuinplanten. Deze actie is geldig voor alle inwoners van de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zolang de voorraad strekt.

Aangesloten tuincentra

Tijdens openingstijden kun je bij verschillende tuincentra in de regio terecht. Houd hierbij wel de Corona maatregelen in acht en volg de instructies van het personeel. In Hillegom kan met terecht bij Hoveniersbedrijf de Rooij.

Alle Tuinen Groen

Voor inspiratie, tips en andere acties om je te helpen ook jouw tuin nog groener te maken, kun je terecht op de actiepagina van De Groene Uitdaging www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen Woon je in Lisse, Noordwijk, Teylingen of Hillegom? Vergeet dan niet om je gewipte tegels ook te registreren voor het NK Tegelwippen via nk-tegelwippen.nl om zoveel mogelijk tegels met jouw gemeente te scoren