Samenwerking voorop in de Duin- en Bollenstreek

1 min leestijd

Hillegom – De gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen hebben samen de Strategische Agenda Ruimte Duin- en Bollenstreek opgesteld. In dit document (placemat en boekje) staan de keuzes die voor de langere periode gemaakt moeten worden voor onze dorpen en alles daaromheen.

De Duin- en Bollenstreek in 2040
Hoe ziet de Duin- en Bollenstreek eruit in 2040? Waar wonen en werken we? Waar kunnen mensen naar toe in hun vrije tijd? Over welke wegen rijden we? Waar gaan we wandelen en fietsen? Over al deze onderwerpen moeten gemeenteraden en colleges van burgemeester en wethouders keuzes maken. Sommige keuzes staan in de Omgevingsvisie van de eigen gemeente, andere keuzes gaan over gemeente- en provinciegrenzen heen.

In gesprek met grotere steden
Met de Strategische Agenda Ruimte willen we de Duin- en Bollenstreek sterker positioneren in de gesprekken met de grotere steden en metropoolregio’s Amsterdam en Den Haag/Rotterdam om ons heen. De zee en de duinen, het bollengebied, de plassen en trekvaarten en de diverse mooie historische dorpen maken onze regio aantrekkelijk om te wonen en te werken, maar ook om tot rust te komen in het weekend of in de vakantie. Onze economische pijlers zijn bekend over de hele wereld: De Keukenhof, NL Spacecampus (ESA-ESTEC), Unmanned Valley en flowerscience. Er wordt hard gewerkt in het MKB, de handel en in de toerisme sector.

De Strategische Agenda Ruimte Duin- en Bollenstreek gaat samen met de regionale Omgevingsagenda Hart van Holland en de Strategische Agenda Rijn- en Veenstreek op in de nieuwe Regionale Omgevingsagenda Holland Rijnland. Dit document wordt besproken door alle gemeentebesturen van Holland Rijnland en wordt voor de zomer vastgesteld.

De Strategische Agenda Ruimte van de Duin- en Bollenstreek is online te vinden op de websites van de gemeenten.

Tekst: HLT Samen