Meerlanden sluit zich aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

1 min leestijd

Hillegom – Meerlanden heeft zich aangesloten bij de Sustainable Development Goals (SDG) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit zijn 17 doelen die afgesproken zijn door landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties (VN). De doelen gaan onder andere over armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

“Wij geven dagelijks al invulling aan veel van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Zo sluiten we zoveel mogelijk grondstofketens en zorgen we voor hergebruik van producten (via onze kringloopwinkel) en grondstoffen (via onze groene energiefabriek en sorteren en demonteren we elektronisch afval). We bestrijden onkruid zonder chemische middelen, een groot deel van onze auto’s en vrachtauto’s rijdt op zelf geproduceerd groengas en we bieden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kans op een volwaardige baan. 

Door hier de gemeenschappelijke taal van de SDG’s aan te koppelen, kunnen we onze doelen nog verder aanscherpen en duidelijker communiceren. Bovendien kunnen we zo nog makkelijker samenwerken  met gemeenten en inwoners, bedrijven en andere partners omdat wij van dezelfde SDG’s gebruikmaken. Want alleen samen kunnen we het verschil maken in ons streven naar die duurzame en circulaire wereld,” licht Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden, dit toe.

Over Meerlanden
Meerlanden neemt in de regio actief het voortouw op weg naar een mooie, duurzame en circulaire leefomgeving. Meerlanden is een onderneming die op inclusieve en vooruitstrevende wijze producten, afval- en grondstoffen inzamelt, verwerkt, hergebruikt en recyclet (Re-use, Re-pair, Re-cycle). Daarnaast levert ze energie en warmte en zet zich in voor een schone, hele en veilige openbare ruimte.

Tekst: Meerlanden