Speeltuin Weerestein opent met Paaseieren en nieuwe attractie

1 min leestijd

Hillegom – Na enkele intensieve maanden van voorbereiding, onderbroken door winterse sneeuw en kou, kon op 3 april toch het speelseizoen in Speeltuin Weerestein worden geopend. Op Paaszaterdag werden er traditiegetrouw meer dan 500 chocolade-eieren verstopt door de twee Paashaasjes die in alle hoeken en gaten gevonden konden worden door drie verschillende leeftijdsgroepen. Voor iedere groep was er een speciaal gouden ei verstopt waarmee een chocoladehaas gewonnen kon worden. Dankzij het mooie weer was de opkomst geweldig en was iedereen blij hiervan te kunnen genieten.

Nieuwe skelterschuur
De officiële seizoensopening stond oorspronkelijk gepland op 2e Paasdag, maar de weersvoorspellingen waren dermate slecht dat er besloten werd om dit direct na het Paaseizoeken te doen. De kinderen hunkerden er duidelijk naar om weer lekker buiten te kunnen spelen, want nadat de speeltuin door Steintje -de speeltuinmascotte- officieel werd geopend, stroomde de tuin vol met enthousiaste kinderen. Niet alleen het speelseizoen ging van start, ook de vernieuwde skelterschuur werd in aanwezigheid van enkele sponsors feestelijk in gebruik genomen. Daarna stond er voor hen en voor het vrijwilligersteam nog een drankje en hapje klaar.

Zandkeuken
Ook werd er een nieuwe attractie in de grote zandbak gepresenteerd: een heuse zandkeuken inclusief potten en pannen waarin de jonge bakkers meteen aan de slag gingen om prachtige zandtaartjes te maken. Lekker knoeien met zand en water… dat is immers ultiem speelplezier!

Foto: PR