Ysé (9) en Isabell (10) richten eigen politieke partij op in Hillegom

1 min leestijd

Hillegom – Op basisschool de Fontein hebben de leerlingen zich beziggehouden met de verkiezingen die afgelopen week plaatsgevonden hebben. Zo ook Ysé (9) en Isabell (10) uit groep 7. Samen hebben zij binnen het project de partij Lijst 7 opgericht.

Lijst 7 staat vooral voor het milieu. “Wij hebben voor het onderwerp milieu gekozen, omdat het over onze toekomst gaat en wij vinden dat wij er iets aan moeten doen,” vertellen Ysé en Isabell. Ze hebben daarom ook verschillende standpunten bedacht die stuk voor stuk op een beter milieu gericht zijn.

Standpunten
Het eerste standpunt is bijvoorbeeld dat ze graag meer prullenbakken zien. Bijvoorbeeld bij het strand of het bos, maar ook in de woonwijken. Dit willen ze graag zodat er minder plastic op straat wordt gegooid. Ook wil Lijst 7 dat er minder autowegen gemaakt worden. Hierdoor rijden er minder auto’s en wordt er minder CO2 uitgestoten. “Ook vinden we dat provincies niet zelf mogen bepalen hoe hun natuur is in die provincie. Want als het in de ene provincie heel groen is en in de andere rijden alleen maar auto’s schiet het ook niet op.”

Ysé en Isabell vinden het leuk om aan dit project te werken. Ze hebben zelfs een kandidatenlijst gemaakt waar Roos, Gijs en Lieve in zitten. Ook hebben ze een poster en presentatie gemaakt die ze op 22 maart aan de klas gepresenteerd hebben.

“Wij gaan met de hele klas op 31 maart afval prikken bij de Meerlanden. Met het geld wat wij daar mee verdienen hebben wij een verrassing voor heel de klas. Wij dragen hiermee een steentje bij en alle kleine beetjes helpen.”

Foto: PR