Romy Ruigrok opent Tulip Barn in Hillegom

2 min leestijd

Hillegom – In Hillegom is Romy Ruigrok, 22 jaar, haar eigen bedrijfje gestart; The Tulip Barn. Dit is een bloemenveld met een horecagelegenheid erbij. In dit bloemenveld mogen foto’s gemaakt worden, wat in andere velden niet mag. Romy heeft dit plan zo opgezet zodat mensen toch en mogelijkheid hebben om foto’s met bloemen te maken, zonder dat de velden van andere kwekers kapotgetrapt worden.

Tekst: Naomi van der Luit

Concept
The Tulip Barn is voortgekomen uit de afstudeeropdracht van Romy. “Het eerste halfjaar heb ik het plan geschreven en nu is het tijd om het uit te gaan voeren,” vertelt Romy. Ze komt uit een kwekersgezin en weet dat er altijd veel toeristen op de bloeiende velden afkomen. Omdat dit steeds vaker negatief in het nieuws komt, wilde ze daar een alternatief op bedenken. Een bloemenveld, in de vorm van een regenboog, waar je wel in mag om foto’s te maken, is volgens haar de oplossing. Er zijn normale paden zoals in een normaal tulpenveld. Maar er zijn ook bredere paden waarop de mensen kunnen lopen. Hier staan ook objecten in, zoals een piano, schommel en een koe, waar mensen mee op de foto kunnen.

Om ervoor te zorgen dat toeristen niet meer in de velden van andere kwekers stappen, heeft Romy nog een oplossing. Ze heeft namelijk spandoeken waarop staat dat de toeristen niet zomaar de bloemenvelden in mogen, maar dat ze daarvoor wel naar The Tulip Barn kunnen gaan.

Horeca
Naast dat er foto’s gemaakt kunnen worden tussen de bloemen, biedt The Tulip Barn ook de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. Er hoort namelijk ook een restaurantje bij. Dit restaurant heeft Romy opgebouwd in een oude plantenkas. De horeca mag op dit moment nog niet open, maar Romy gaat wel coffee to go aanbieden. “Ik hoop natuurlijk dat de terrassen weer open mogen binnenkort, maar tot die tijd is iedereen welkom voor coffee to go!” Naast de horecagelegenheid is er ook een deel van de plantenkas omgetoverd in een ruimte waar allemaal oudhollandse spelletjes gespeeld kunnen worden.

Opening
De opening van The Tulip Barn stond gepland op 20 maart, maar dit kan niet helemaal op de geplande manier doorgaan doordat Romy op dit moment geen toestemming van de gemeente heeft gekregen om het buitengedeelte te mogen openen wegens de huidige maatregelen. Zodra The Tulip Barn wel open mag, kunnen er tickets geboekt worden via de website. Een kaartje kost €8,50 per persoon of €20,00 voor een gezinsticket (2 volwassenen en 2 kinderen). Een ticket biedt de mogelijkheid om een uur lang unieke foto’s tussen de bloemen te maken.

Foto’s: Naomi van der Luit en eigen foto Romy