Eerste tuinwerkdag bij de Hillegomse Groeituin

2 min leestijd

Hillegom – Zaterdag 6 maart was voor De Groeituin de aftrap om weer Tuinwerkdagen te organiseren op elke eerste zaterdag van de maand tot en met november. Naast de vaste tuinvrijwilligers waren er ook een aantal nieuwe gezichten. Enthousiaste mensen die zich bij Welzijnskompas hiervoor speciaal hadden aangemeld. Wilde de een even de kat uit die boom kijken, had een ander zich al gelijk geïntroduceerd als nieuwe tuinvrijwilliger. Deze zijn zo welkom, want vele handen maken tenslotte toch lichter werk. Er is namelijk veel werk te verrichten voor dit Sociaal Project voor en door inwoners van Hillegom en Lisse.

De Groeituin is net een jaar daadwerkelijk van start met twee percelen volkstuin aan de prachtige Oude Beek. Een met een grote kas en flinke ruimte om er groente, fruit, bloemen en kruiden te laten groeien; De Moestuin. Het andere perceel ligt direct aan het pad en nodigt mens en dier van harte uit om de zintuigen te laten prikkelen. Met geur, kleur en duurzame projecten; De Belevingstuin. Kijkend naar de interesses en talenten van de tuinvrijwilligers kunnen ze kijken waar hun passie ligt. Het kan natuurlijk ook zijn dat iemand het het gewoon gezellig vindt om anderen te ontmoeten en fijn om buiten te zijn.

Werkzaamheden
Tijdens de tuinwerkdag is de groep, vanwege Corona opgesplitst in twee shifts, flink aan het werk gegaan. In de Moestuin werden graspollen verwijderd, zand gekruid, moestuinbedden ingedeeld en planten in de kas verzorgd. Terwijl op De Belevingstuin dakpannen zijn ingegraven voor de Brandnetels. Met opgespaarde wijnflessen een borderrand langs een pad gemaakt is en de heg flink terug gesnoeid. Ook al was het werken op gepaste afstand; het was een heel geslaagde dag van klussen, buiten zijn en vooral elkaar ontmoeten en samen zijn.

Foto’s: Marga Maillé – De Groeituin