Renate bezorgt duizenden kaarten in Hillegom

2 min leestijd

Hillegom – Voor iedereen in Hillegom een kaart, dat is het doel van Renate Damo. Deze Hillegomse heeft bij vele huizen al een kaart door de brievenbus gedaan. ‘Ik wil de Hillegommers graag een hart onder de riem steken in deze coronatijd’, laat Renate weten.

Tekst: Remco Out

Renate merkte dat bij veel mensen het geduld opraakte en vond het belangrijk om daarom wat positiefs te doen. Ze maakte elke dag tientallen kaarten en loopt dan in de middag een paar straten. ‘Ik maak verschillende soorten kaarten. Zo heb ik kaarten in de vorm van een hart met een riem erop. Op deze manier steek ik de mensen echt een hart onder de riem. Verder maak ik ook 3D-kaarten en kaarten met stickers’, vertelt Renate.

Kaarten hart onder de riem

Veel materiaal
De vele riemen voor op de kaarten heeft Renate van een bedrijf uit Asten gekregen. Verder krijgt ze ook van andere Hillegommers materialen om kaarten van de maken. ‘Ik word geregeld bericht door Hillegommers die een kaart hebben gekregen en graag de actie willen steunen door spullen voor de kaarten te geven’, voegt ze toe.

Groot project
Met 9000 huishoudens in Hillegom is het wel een erg groot project. Tot nu toe heeft Renate Patrimonium, de burgemeesterswijk, Stationsweg en een paar straten in het centrum gehad. Het kost Renate wel extra moeite, want door een ziekte kan ze niet zoveel lopen. ‘Ik probeer het op te delen. Als het lukt ga ik kaarten bezorgen en anders ga ik ze gewoon thuis maken.’

Contact
Renate doet bij huizen met een NEE-NEE-stickers geen kaart in de bus. Verder kan het natuurlijk ook gebeuren dat ze een straat vergeet. Als mensen toch graag een kaart willen krijgen of Renate willen bedanken, dan kunnen ze contact opnemen via Boomgaard Noorderlaan of Renate Damo persoonlijk een bericht via Facebook sturen.