College Hillegom biedt luisterend oor

Hillegom – Jan van Rijn, wethouder economie van Hillegom, maakte afgelopen week een rondje door het centrum van Hillegom om met ondernemers te spreken. Hij bood een luisterend oor voor ondernemers die het nu zwaar hebben.

Het gemeentebestuur van Hillegom zal komende tijd contact leggen met ondernemers, verenigingen, organisaties en beroepsgroepen die het nu moeilijk hebben vanwege de voortdurende coronamaatregelen. De burgemeester en wethouders willen ook hen een luisterend oor bieden.

Gebruik ‘click & collect’
Wethouder Jan van Rijn: “Tijdens mijn ronde door het centrum heb ik een aantal ondernemers gesproken die het echt heel moeilijk hebben om hun hoofd boven water te houden. Natuurlijk wist ik dat veel ondernemers het moeilijk hebben, maar dat komt nog meer binnen als je hun persoonlijke verhalen hoort. Daarom wil ik ook alle Hillegommers oproepen: bestel lokaal, maak gebruik van de ‘click & collect’ mogelijkheid die nu geboden wordt door lokale ondernemers.”

Meedenken over nabije toekomst
“Er zijn heel veel beroepsgroepen en branches die het nu moeilijk hebben”, gaat Jan van Rijn verder. “Niet alleen de ondernemers, maar ook de contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten. Het college krijgt steeds meer signalen van mensen bij wie bedrijfsvoering onder grote druk staat. Wij maken ons daar zorgen over en willen een luisterend oor bieden; Wat speelt er, waar lopen ze tegenaan, welke problemen ondervinden ze nu? En natuurlijk bespreken we of en hoe we kunnen helpen. We willen heel graag helpen, maar ik ben bang dat we in veel gevallen nu geen of weinig mogelijkheden hebben om een helpende hand te bieden. Maar we zullen meedenken over wat wel mogelijk, nu of  later, als er weer meer mag en kan. We kunnen ook samen nadenken over de nabije toekomst.”

Verruimde terrassen
Hoe het gemeentebestuur ondernemers, verenigingen, organisaties en beroepsgroepen na de coronapandemie kan helpen staat al op de agenda bij het college van Hillegom. Zo wil het gemeentebestuur ook dit jaar de mogelijkheid geven om de terrassen van horecagelegenheden tijdelijk te verruimen, zodra de horeca weer open mag, om de horecaondernemers de mogelijkheid te geven hun misgelopen inkomsten nog enigszins goed te maken.

Met de burgemeester en wethouders in gesprek
Staat uw bedrijfsvoering onder grote druk of heeft u het in uw beroep zwaar vanwege de coronapandemie en wilt u daarover ook in gesprek met de burgemeester en wethouders van Hillegom? Laat het dan weten. U kunt contact leggen met de accountmanager bedrijven van Hillegom via gemeente@hillegom.nl.

Tekst: HLT samen