Nieuwe wandelgroep in Hillegom, Lisse en/of Teylingen

2 min leestijd

Hillegom – Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam en geest. Daarom hebben lokale partijen de handen in een geslagen met de Stichting Gezond Natuur Wandelen. Wanneer het weer mogelijk is, worden elke week op vaste tijden en plekken wandelingen aangeboden in natuur en gemeentelijk groen. Deze wandelingen zullen starten als de corona-maatregelen dat toelaten en het op een verantwoorde wijze kan. De wandelingen duren ongeveer een uur en gaan in een rustig tempo. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Na afloop is er de gelegenheid om – op afstand – samen koffie of thee te drinken. Een overzicht van alle wandelingen is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl

De wandelingen zijn speciaal voor mensen die meer willen bewegen en het leuk vinden dat samen met anderen te doen. Iedereen is welkom. Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en vertellen onderweg over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk. Natuurlijk worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen.

Vrijwillige wandelbegeleiders en geïnteresseerde wandelaars gezocht

Voor de nieuw op te starten wandelgroep in Hillegom, Lisse en/of Teylingen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een wandelgroep willen begeleiden. Dag en tijdstip van de wandeling worden samen met de wandelbegeleiders bepaald. Wij hopen de wandelingen te kunnen starten in het voorjaar. Iedere vrijwilliger krijgt een korte natuurbelevingscursus,wandelbegeleiderscursus en EHBO-cursus aangeboden. Belangstelling? Neem contact op met Isabelle Salman: i.salman@degroenemotorzh.nl.

Gezond Natuur Wandelen Hillegom 

In Hillegom start normaal gesproken iedere woensdag om 11.00 uur een Gezond Natuur Wandelgroep bij Sportcentrum De Vosse. Deze wandeling duurt ongeveer een half uur en is bedoeld voor rollator wandelaars en scootmobiel vriendelijk. Vanwege de lockdown kan deze wandelgroep, net als alle andere Gezond Natuur Wandelgroepen, op het moment helaas niet samen wandelen. Op de website www.gezondnatuurwandelen.nl vindt u meer informatie over de bestaande wandelgroepen en wordt aangegeven wanneer deze weer van start gaan. Naast deze bestaande wandelgroep kijken we of er nog een wandelgroep in Hillegom kan starten in het voorjaar.