Online activiteiten voor Wereldkankerdag door Adamas Inloophuis

2 min leestijd

Regio – Op 4 februari 2021 is het Wereldkankerdag, met als thema ‘Aandacht voor kanker’. Daarom organiseert Adamas Inloophuis op 4 februari allerlei online activiteiten.

“Dat we deze aandacht fysiek niet kunnen geven bij Adamas is ontzettend jammer”, zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “Zeker nu wanneer (ex)patiënten, naasten en nabestaanden het harder nodig hebben dan ooit. Normaal zetten we de deuren open tijdens Wereldkankerdag, om de drempel te verlagen. De drempel om naar Adamas te gaan is namelijk hoog, want het gaat over jou en dat is spannend. Dit jaar zetten we de deuren digitaal open. Wellicht is dit zelfs nog laagdrempeliger dan fysiek”, lacht Annelies. 

Beleef Adamas Online
Van 9:00 – 21:00 uur biedt Adamas verschillende activiteiten aan. Vragenuurtjes, pilates, creatieve workshops als Open Atelier, Art Journal, Creatief schrijven, een lotgenotengroep voor nabestaanden, een lezing over de late gevolgen van Kanker gegeven door het Spaarne Gasthuis en de workshop: Kanker heb je samen.

Met dit programma hoopt Adamas iedereen een idee te geven wat Adamas kan bieden wanneer je leeft met en na kanker. Voor meer informatie over en de linkjes naar de activiteiten klik op https://www.adamas-inloophuis.nl/wereldkankerdag.

Wereldkankerdag
Wereldkankerdag is ieder jaar op 4 februari. Deze dag is bedoeld om het bewustzijn rondom kanker te vergroten, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen. 75 inloophuizen in heel Nederland ondersteunen mensen met het (her)vinden van hun veerkracht in hun proces met kanker. Dit doen zij door het bieden van een luisterend oor, informatie en ondersteuning bij niet-medische vragen over leven met en na kanker. Kijk op www.wereldkankerdag.nl voor persoonlijke verhalen en activiteiten door het hele land.

Over het Adamas Inloophuis
In het Adamas Inloophuis werken 100 vrijwilligers die 6.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Tekst: Adamas Inloophuis