Gemeentelijk steunfonds helpt non-profitorganisaties in coronatijd

Hillegom – Door de coronacrisis hebben instellingen op het gebied van sport, cultuur en welzijnswerk het zwaar. Zij kunnen financieel in de problemen raken waardoor ze mogelijk hun activiteiten moeten beëindigen. Het college van Hillegom wil dit waar mogelijk voorkomen en daarom kan er ook in 2021 een beroep worden gedaan op het gemeentelijk steunfonds.

Wel vaste lasten, geen inkomsten
De regeling is bedoeld om de Hillegomse non-profit organisaties die liquiditeitsproblemen hebben gekregen door de coronacrisis te steunen. Deze maatschappelijke non-profitorganisaties, zoals sport- en culturele verenigingen, lopen inkomsten mis, terwijl vaste lasten zoals onderhoud wel betaald moeten worden.

Over de regeling
De regeling uit 2020 is verlengd tot en met december 2021, of zolang de coronamaatregelen gelden. De bijdrage wordt verleend op basis van solidariteit en vertrouwen.

Daarnaast gelden er voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. Organisaties kunnen hun aanvraag digitaal indienen via de website www.hillegom.nl.

Meer informatie
Op de website van de gemeente Hillegom staat meer informatie over het steunfonds, waaronder de beleidsregels met daarin de voorwaarden.

Zie het kopje coronavirus op www.hillegom.nl. Als organisaties vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de gemeente Hillegom via gemeente@hillegom.nl 

Tekst: HLT Samen