Chocolaterie Pierre in de finale van de Duurzaamheidsprijs 2020

1 min leestijd

Streek – Afgelopen weekend was de uitreiking van de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek 2020. Het Hillegomse bedrijf Chocolaterie Pierre was finalist dit jaar, deBloemist.nl uit Rijnsburg won uiteindelijk de prijs. Volgens de jury presenteerde deBloemist.nl uit Rijnsburg zich in de voorronde al als een onderneming, die breed over duurzaamheid nadenkt en er bewust met bezig is.

Goede ondernemers volgens jury
De cacao voor de lekkernijen van Chocolaterie Pierre komen van ver weg: “Zij zetten zich in voor een faire inkoopprijs en voor bedrijfsmatige en maatschappelijke ondersteuning van de boeren in Afrika. Voor het roomijs gebruikt hij vanaf volgend seizoen biologische melk.” “Álle deelnemers aan de Duurzaamheidsprijs – en al helemaal deze drie de Finalisten – behalen daarmee niet alleen goede resultaten voor duurzaamheid. Het zijn gewoonweg goede ondernemers.”

Nominatie Pierre
In juli werd bekend gemaakt dat Chocolaterie Pierre in de finale stond van de duurzaamheidsprijs 2020. De jury zei toen over de chocolaterie: ‘Chocolaterie Pierre produceert vrijwel alles dagvers, wat onnodig weggooien bespaart. Zij werken nauw samen met hun cacaoleverancier om de boeren in de landen van herkomst te ondersteunen. Het familiebedrijf gaat ook ver in de ondersteuning van de eigen medewerkers.’

Corona, duurzaamheid & klimaatveranderingen
“Duurzaam ondernemerschap ‘vieren’ in een periode dat vele ondernemers zich staande moeten zien te houden in de golven van de corona,” zei wethouder Van den Berg van Noordwijk, “dat lijkt misschien ongemakkelijk.” Vele deelnemers trokken zich dit jaar terug uit de competitie, sommigen door nood, anderen omdat het werk niet bij te benen was. “Ook dat is goed ondernemerschap, het stellen van prioriteiten. Als wethouder wijs ik alvast op een derde golf: ook de klimaatverandering verdient onze aandacht. Wij gaan de komende jaren veel inzetten op de energietransitie.”

Tekst: Duurzaamheidsprijs