Schrijfwedstrijd voor de Kinderboekenweek

1 min leestijd

Hillegom – Vandaag start de Kinderboekenweek en het thema is En toen?. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseert dit jaar verschillende activiteiten rondom dit thema, waaronder een Schrijfwedstrijd. Kinderboekenschrijver Rian Visser heeft het begin van een verhaal geschreven. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar mogen haar helpen het verhaal af te maken en maken kans op een een boekenpakket en een rondleiding in Teylers Museum Haarlem!

Het verhaal van de Schrijfwedstrijd heeft dus al een begin maar verder mag je helemaal zelf verzinnen hoe het verloopt en welke personen in het verhaal voorkomen. Het moet alleen wel iets met vroeger te maken hebben.

Hoe doe je mee?
Het begin van het verhaal staat op het wedstrijdformulier dat je kunt ophalen bij de klantenbalie in de Bibliotheek. Ook kun je het downloaden vanaf www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/schrijfwedstrijd. Meedoen is gratis. Het verhaal kun je van woensdag 30 september tot en met maandag 12 oktober inleveren in de Bibliotheek, je krijgt dan direct een cadeautje.

De winnaar
Na de sluitingsdatum leest de jury de verhalen en kiest zij vier winnaars uit. Begin november maakt de Bibliotheek de winnaars bekend. De hoofdprijs voor het winnende verhaal is een speciale rondleiding in Teylers Museum Haarlem met jouw familie én een boekenpakket. De tweede prijs voor de drie andere winnaars is een boekenpakket samengesteld door Kinderboekwinkel Kiekeboek. Heel veel succes én veel plezier