Wethouder Karin Hoekstra bezoekt basisschool De Giraf tijdens Schoolbrengweek 2020

2 min leestijd

Hillegom – Van 14 tot en met 18 september is de jaarlijkse SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Met deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Wethouder bezocht donderdagochtend basisschool De Giraf om de week extra onder de aandacht brengen. Zelf zat ze als kind ook op De Giraf.

Namens de basisschool de Giraf zal door een leerkracht de boodschap van de Schoolbrengweek meegegeven worden aan de kinderen en de ouders. Daarnaast zal de school bij houden in hoeverre het ouders en kinderen lukt om zoveel mogelijk lopend/fietsend naar school te gaan.

Leuker, gezonder, goed voor de verkeersveiligheid en het milieu
De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij al een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Het lopen en fietsen biedt nog veel meer voordelen. Het is gezond voor de kinderen en de ouders, en beter voor het milieu. Bovendien is lopen en fietsen leuk!

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF
In dat programma werken alle gemeenten in de regio, en een groot aantal scholen met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school, en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. De gemeente Hillegom ondersteunt het programma en de Schoolbrengweek.

Lees ook: Meer geld voor cultuureducatie op Hillegomse scholen

Maak een punt van nul
SCHOOL op SEEF en de Schoolbrengweek maakt onderdeel uit van de aanpak ‘Maak een punt van nul’. Met deze aanpak wil het ROV samen met alle gemeenten en zijn overige partners verkeersveilig gedrag tot norm maken in Zuid-Holland. Want ieder slachtoffer is er één teveel, en ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken.

Kijk voor meer informatie op www.schoolopseef.nl of op www.maakeenpuntvannul.nl.

Foto’s: Annette Damman