Intocht Hillegom gaat door

Hillegom – Sinterklaas komt dit jaar gelukkig gewoon weer naar Nederland. Door de huidige maatregelen zal het er wel anders uitzien. De kinderen hoeven niet speciaal naar het dorp te komen. Sinterklaas komt dit jaar namelijk naar de kinderen toe. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om Sinterklaas in de haven en Hoftuin welkom te heten. Daarom is er in goed overleg met de sint en zijn pieten besloten om door heel Hillegom te gaan. Op 14 november is de kans groot dat hij door jouw straat rijdt!

Advertentie

Optocht
‘s Ochtends zal Sinterklaas op zijn paard door het centrum gaan. Gevolgd door zijn pieten en een mooie bus. In de middag stapt Sinterklaas in de dubbeldekker en rijdt rond door heel Hillegom. In bijna elke wijk zal hij te zien zijn. Zodra de tijden bekend zijn zal dit kenbaar worden gemaakt. Zodat iedereen op tijd naar buiten kan gaan.

Pieten
De Sint zal dit jaar een gemêleerd gezelschap aan pieten meenemen. Natuurlijk komen er een hoop oude vertrouwde pieten mee. Dit jaar zullen er ook veel nieuwe pieten rond de sint te vinden zijn. Met elkaar zorgen ze ervoor dat alle kinderen aandacht en wat lekkers krijgen.

1,5 meter
Sinterklaas heeft zijn pieten in de opvolgende weken hard nodig om alle kinderen weer een cadeautje te brengen. Daarom vraagt hij alle ouders om op gepaste afstand te blijven. De kinderen mogen natuurlijk wel dichter bij de kindervrienden komen.