Rinus van der Veldt 50 jaar in dienst bij MareGroep

2 min leestijd

Voorhout – Voor het eerst in de geschiedenis van MareGroep is er een 50 jarig werkjubileum gevierd. Een mijlpaal die niet zonder aandacht voorbij is gegaan. Burgemeester Arie van Erk bracht voor deze hele bijzondere gebeurtenis persoonlijk de felicitaties over namens de gehele B&W van de gemeente Hillegom.

Rinus van der Veldt trad in 1970 in dienst bij de toenmalige stichting “De Werkplaats” in Sassenheim, gevestigd tegenover de Bernardus. Bij deze werkplaats, later opgegaan in Maregroep, startte daar de werktijd voor hem op 15 jarige leeftijd. In de jaren die volgde doorliep Rinus meerdere afdelingen en groeide hij uit tot een zeer gewaardeerde collega.

“Rinus is een bijzondere werknemer. Attent, vriendelijk en nooit is iets teveel” vertelt Will Slats, Unitmanager  Electro Assemblage. “Er is soms in zijn ogen juist te weinig werk en dan rust hij niet voordat er een grote klus is waarmee hij aan de slag kan.” Met het 50 jarig werkjubileum komt ook het pensioen van Rinus in zicht. Daar moet hij nog niet aan denken. “Ik mag nog anderhalf jaar werken” zegt hij trots. 

De aandacht op de feestelijke ochtend doet Rinus zichtbaar goed. Vriendelijke woorden en persoonlijke verhalen van directeur Rinco Knoop en de burgemeester doen hem glunderen. Collega’s vieren, op afstand, het heugelijke moment mee en zijn bijna net zo trots als Rinus zelf.

Burgemeester Van Erk kent de bekende Hillegommer Rinus wel, die altijd present is op evenementen in het dorp. Ook  benadrukt hij de uitzonderlijke prestatie van het 50 jarig dienstverband. “Dat zegt ook iets over MareGroep” benadrukt hij in zijn speech. “De fijne werkomgeving die hier wordt geboden draagt bij aan het werkplezier van velen en is iets om trots op te zijn.”

Na het overhandigen van cadeaus en een mooie bos bloemen is het voor Rinus om te genieten van een vrije dag en terug te kijken op een feestelijke ochtend.