Afscheid en rouw in tijden van corona

2 min leestijd

Normaal gesproken is het vaak al moeilijk om de draad weer op te pakken als je afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Afscheid en rouw in tijden van Corona kan extra uitdagingen geven voor nabestaanden. 
Tijdens deze rouw ondersteuningsgroep krijg je de gelegenheid je ervaringen te delen met lotgenoten. Daarnaast komen thema’s aan bod zoals het (re)organiseren van je leven en het omgaan met je omgeving (en zij met jou). De gesprekken worden ondersteund met oefeningen.

‘Leven’ is voor ieder mens zo vanzelfsprekend dat het praten over de dood vaak wordt vermeden. Het kan helpen dit verdriet te delen met mensen die bereid zijn te luisteren en uit eigen ervaring weten wat het betekent met een dergelijk groot verlies te leren leven.

Deze ondersteuning groep is voor nabestaanden die de afgelopen periode hun dierbare hebben verloren en rouw ervaren. Dit kan zijn aan het Covid 19 virus, maar ook nabestaanden die hun dierbare vanwege andere oorzaken hebben verloren zijn van harte welkom! Ook zijn de nabestaanden die al langer geleden hun dierbare hebben verloren en tijdens de corona crisis de rouw weer intensiever ervaren, welkom om deel te nemen.  

Deze serie bestaat uit zes dinsdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur en een afsluitende bijeenkomst. 

Je schrijft je in voor alle bijeenkomsten. De data voor 2020 zijn, 15 september, 29 september, 

13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november en de afsluitende bijeenkomst op 15 december.
We starten om 10.00 uur, je kunt binnenlopen vanaf 9.30 uur.
 
Vooraf zal er een intakegesprek plaats vinden met José Kortekaas. Na dit gesprek bespreken we samen of deelname voor jou de juiste insteek is. Wij hebben 25 augustus  en 1 september in de ochtend gereserveerd om deze intakegespreken plaats te laten vinden. Indien je dan verhinderd bent, laat het ons weten dan kijken wij samen naar een ander mogelijkheid. 

Begeleiding
José Kortekaas en Vera Hols.

Kosten
€ 30,- voor de gehele reeks (graag tijdens eerste bijeenkomst betalen).

Locatie
Er zullen 3 bijeenkomsten in Hillegom en 3 bijeenkomsten in Lisse plaatsvinden. De locatie voor de afsluitende bijeenkomst wordt samen bepaald.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot 24 augustus via info@welzijnskompas.nl of bellen met de receptie van Welzijnskompas in de ochtenduren, telefoon; 0252-757100.

Plaatsing zal plaatsvinden in volgorde van aanmelding.