Meer corona-besmettingen en beperkingen in Hillegom

2 min leestijd

Hillegom – Het Café De Kleine Beurs heeft op sociale media laten weten dat ze nog meer meldingen binnen hebben gekregen van positief geteste personen. Ze laten in het bericht weten: ‘Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is er toch een persoon met COVID-19 in onze buurt gekomen. Helaas was deze onbekende persoon op het hoogtepunt van haar/zijn besmettingsgraad. Deze persoon wist waarschijnlijk zelf niet dat er iets mis was.’

Onderzoek gemeente en GGD
De gemeente laat weten dat de personen waarschijnlijk besmet zijn geraakt na een bezoek aan café de Kleine Beurs. De gemeente onderzoekt op dit moment in hoeverre de coronamaatregelen zijn nageleefd bij het café. De GGD onderzoekt hoe de clusterbesmetting is gebeurd door een bron- en contactonderzoek. Daarmee wordt duidelijk met wie de besmette personen (mogelijk) in contact zijn geweest. Het bron- en contactonderzoek verkort de tijd tussen het ontstaan van de klachten en het starten van isolatiemaatregelen.

Door dit onderzoek en de samenwerking tussen de gemeente Hillegom, de GGD en de Veiligheidsregio Hollands Midden, verkleinen ze de kans dat het virus zich verder kan verspreiden. Voor zover nu bekend is, zijn er meerdere personen besmet met het Corona virus. Het onderzoek loopt nog en zodra meer bekend is over het aantal positieve testen, zal de GGD daarover informatie verstrekken.

Lees hier al het Hillegomse coronanieuws

Oproep burgemeester Van Erk
Burgemeester Arie van Erk en Henri Lenferink, de voorzitter van de Veiligheidsregio, roepen mensen vanuit het hart van de Randstad op om voorzichtig te zijn. Arie van Erk ‘Deze situatie is natuurlijk heel betreurenswaardig. Mensen gaan makkelijker om met alle maatregelen en dit laat zien dat het virus niet weg is. Ik wil echt benadrukken dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Is het ergens te druk? Ga dan weg. Houd anderhalve meter afstand, was je handen en voel je je niet lekker? Blijf echt thuis. Want ook hier geldt, alleen samen houden we corona onder controle.

Meer locaties gesloten
SV Hillegom heeft dit weekend alles afgelast door de corona gevallen in Hillegom. Bij Upstairs Haarmode is een van de medewerkers positief getest op COVID-19. Zij hebben daarom nu beperkte openingstijden, doordat alleen nog personeel werkt die niet met de positief geteste medewerker hebben samengewerkt. Bij Nissa Cafe is alleen nog het terras geopend. Om de veiligheid van de klanten en medewerkers te kunnen garanderen is binnen gesloten en kunnen de klanten ook niet meer binnen naar het toilet.

Gezondheid in de gaten houden
Er wordt opgeroepen om je gezondheid extra goed in de gaten te houden als je tussen 8 juli en 16 juli in de Kleine Beurs bent geweest. Bij klachten moet je direct contact opnemen met de GGD met het telefoonnummer: 0883084141.