Fit en actief in coronatijd

1 min leestijd

HILLEGOM – Op 17 juni kregen bewoners van Maronia voor de derde keer een beweegles in de binnentuin.

Omdat veel mensen in deze tijd minder buiten komen en minder beweging krijgen, bedachten HOZO en Stek het project ‘Bewegen in coronatijd’. De bedoeling van dit project is bewoners van de ouderencomplexen van Stek samen, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, beweegactiviteiten te laten doen.

Na een pilot in de binnentuin van Bloemhof, zijn er drie lessen aangeboden in het atrium van Clusiushof en de binnentuin van Maronia. Op 17 juni vond de derde les bij Maronia plaats. Deze werd verzorgd door Hillegom in Beweging. Zowel bewoners van de zorgappartementen als van de koopappartementen deden fanatiek mee.

Omdat de beweeglessen zo positief zijn ontvangen, hebben de samenwerkende partijen besloten het project voort te zetten en – indien daarvoor belangstelling is – uit te breiden naar andere seniorencomplexen.

Op donderdag 25 juni geeft Hillegom in Beweging van 11:15 uur tot 12:15 uur nog een vierde les bij Maronia. Op 25 juni, 2 juli en 9 juli worden er van 09:45 uur tot 10:45 uur opnieuw lessen en een beweegbingo aangeboden in de binnentuin van Bloemhof. Op 2, 9 en 16 juli geeft Hillegom in Beweging van 11:00 uur tot 12:00 uur een nieuwe serie in of bij (afhankelijk van het weer) Clusiushof.

Tekst en foto: HOZO