Watertoren wordt markant landmark

1 min leestijd

Hillegom – De watertoren in Hillegom wordt omgebouwd tot een kantoorgebouw met een mooie bloemenweide. Hiermee moet de watertoren een ‘markant landmark’ worden en de toegangspoort voor de Duin- en Bollenstreek. De gemeenteraad heeft zich hier de afgelopen maanden over gebogen en is erg positief.

In maart 2018 is de watertoren verkocht aan SVO-initiatief, die rond 2001 een prijsvraag had gewonnen voor de ontwikkeling van de watertoren. De AW-groep zal zich in de watertoren gaan vestigen. Voormalig wethouder Verheijen was al (in 2018) erg enthousiast over de verkoop: “We zijn blij dat de AW Groep zelf de watertoren gaat gebruiken. Het maakt niet alleen de zuidelijke toegang van Hillegom aantrekkelijker, maar het geeft ook een impuls aan het sloepennetwerk over het water langs de toren.” 

Het bouwplan om in de toren kantoorruimtes, een collegezaal, koffiebar en een uitkijkpunt te realiseren, kreeg veel steun van de raadsleden. Directeur Wijnhout van de AW Groep beaamt het enthousiasme: “We bedanken ieder voor zijn inspanning hiervoor, zo maken we samen Hillegom en de bollenstreek nog een stukje mooier!”