Sportcentrum De Waterkanten viert 5-jarig jubileum

3 min leestijd

Lisse – Deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat Sportcentrum De Waterkanten geopend werd. Een nieuw zwembad, sporthal, gymzalen, een parkeergarage en ruime horeca werden een feit. Kortom, een prachtige accommodatie met veel (sport)mogelijkheden. Het vijfjarig bestaan is reden voor een feestweek met leuke activiteiten.

Lees ook: Computerhulp bij Open Hof

Viering 5-jarig jubileum

Deze feestweek gaat zondag 15 maart van start en staat in het teken van sport en bewegen. In de sporthal wordt samen met sportverenigingen en -aanbieders een sportmarkt georganiseerd. Het thema is “Kijk, ervaar en doe mee”, aldus Giselle Slotboom (Buurtsportcoach), die deze sportmarkt coördineert. In de sporthal worden demonstraties en clinics gegeven. Ook kunnen bezoekers terecht voor informatie over zaken die gerelateerd zijn aan sport, bewegen en gezondheid. Tevens wordt in één van de gymzalen een sportinstuif georganiseerd voor kinderen van 1,5- 5 jaar. Tussen 12.00 en 16.00 bruist het dus van de sportiviteit en kunnen bezoekers genieten van demonstraties of deelnemen aan diverse sportclinics.

Zwemmen

Het zwembad is natuurlijk ook geopend en behalve lekker vrij zwemmen kun je deelnemen aan één of meerdere workshops en wordt er door de allerkleinste een demonstratie overlevingszwemmen gegeven. Of maak kennis met perslucht duiken of snorkelen bij de verenigingen. Speciaal op deze dag is de entree voor het zwembad gratis, want wie jarig is, die trakteert.

Het programma

Op deze spetterende en sportieve dag kunnen bezoekers zich de hele dag vermaken. En ben je niet zo sportief aangelegd, kom dan lekker kijken of maak kennis met sport die je nog niet kent. Nieuwsgierig geworden naar het hele programma? Houd dan de website en facebook van Sportcentrum De Waterkanten in de gaten. Inschrijven voor deze dag is niet nodig en de entree is gratis.

De rest van de week wordt er voor bezoekers onder ander een kassabonloterij georganiseerd, kunnen kinderen op de foto tijdens de zwemles en zijn er aantrekkelijke horeca-acties. Tijdens het recreatief zwemmen op woensdag 18 maart is het tijd voor een drijf-inn en wordt de film Toy Story 4 gedraaid.

Discozwemmen

Op vrijdag 20 maart krijgt het discozwemen een extra feestelijk tintje, want ter gelegenheid van het jubileum is het voor de hele familie, “dus ja, opa en oma mogen ook mee”. Kinderen zonder diploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene komen zwemmen.

De jubileumweek wordt afgesloten met de lokale schoolzwemkampioenschappen en het Keukenhoftoernooi. Op 21 maart strijden de leerlingen van deelnemende basisscholen uit Lisse om de felbegeerde titel “schoolzwemkampioen 2020”. En bij voldoende animo wordt op 22 maart het 4 e Open Keukenhof Recreantentoernooi georganiseerd. En ook al zijn dit geen “officiële” jubileumactiviteiten, het is wel een feestje om te komen kijken.

De winactie

Tot slot is het tijd voor een ludieke actie en wordt een beroep gedaan op de creativiteit van de bezoekers. Met de actie “woon jij op nr. 5, ben je vijf jaar of kom je met zijn vijven, dan mag je op 22 maart voor € 0,50 cent komen zwemmen. Of kun jij nog iets met de “vijf” verzinnen, dan mag jij op 22 maart ook voor slechts € 0,50 binnen”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Hillegom? Volg Hillegom Online op Facebook!