Expeditie Verwondering

3 min leestijd

In 2020 zal de pilot van het project  ‘Expeditie Verwondering’ plaatsvinden in Hillegom. “Je kan niet op cultuur zitten”. Als je op een sport wilt, is er voor de kinderen in de meeste wijken van alles mogelijk. Maar wat nou als je het leuk vindt om je bezig te houden met cultuur, natuur, wetenschap, technologie of duurzaamheid? Binnen deze onderwerpen is er voor kinderen veel minder te doen. 

Met Expeditie Verwondering willen we kinderen in Hillegom hier de mogelijkheid voor bieden. Dit doen we door een netwerk te realiseren waarbinnen kinderen aan de slag kunnen met hun interesse of passie: een leerecosysteem.

Hoe zit Expeditie Verwondering in elkaar?

Coördinator en aanspreekpunt van het project is de wijkcoach Masja de Bruin. De wijkcoach stelt een werkgroep samen. Deze werkgroep gaat samen met de wijkcoach op basis van de wensen en interesses van de kinderen op zoek naar aanbieders van activiteiten voor kinderen. De kinderen krijgen de kans om zich in 3 stappen te verdiepen in het onderwerp van hun keuze.

  • Stap 1: kennismaken onder schooltijd.
    Op een middag worden op school verschillende workshops aangeboden. Deze workshops worden verzorgd door aanbieders uit de buurt en vrijwilligers. Ieder kind kiest 2 workshops en kan zo kennismaken met de onderwerpen van zijn/haar interesse.
  • Stap 2: buiten schooltijd verdiepen.
    In een periode van een aantal weken werken we samen met de kinderen na schooltijd samen toe naar een eindexpositie/-voorstelling of combinatie hiervan. Dit evenement zal gecombineerd worden met/onderdeel zijn van het Cultuurfestival in september.
  • Stap 3: lid worden van een club.
    Op basis van het animo wordt in iedere wijk in ieder geval 1 club gerealiseerd die een blijvend aanbod voor kinderen in de wijk blijft bieden. Dit kan een aanbieder of vereniging zijn die al in de wijk actief is of een nieuwe organisatie die activiteiten in de wijk gaat aanbieden.

Doe je mee?

We zijn op zoek naar ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten, medewerkers bso’s, aanbieders van activiteiten om samen de werkgroep te vormen. Dus heb je een hart voor kinderen en hun passies en talenten en vind je het leuk samen Expeditie Verwondering tot stand te brengen, neem dan contact op met de wijkcoach Masja de Bruin.

Of wil je als culturele organisatie een aanbod leveren in de verschillende stappen van deze expeditie, meld je dan aan bij de wijkcoach Masja de Bruin.

In januari/februari 2020 willen wij werven en daarna het programma vorm gaan geven en toe te werken naar een presentatie tijdens het Cultuurfestival.

Lees ook: Bloemswaard krijgt bezoek van Antoinette Laan

Meer info

In dit filmpje geven we binnen enkele minuten weer waar dit project vandaan komt en wat de bedoeling is. Voor meer informatie en vragen:

Masja de Bruin, wijkcoach masja@snelnet.net / 0615146999

Het project Expeditie Verwondering is een initiatief van de gemeente Hillegom en onderstaande organisaties: