Tweede plaats voor HLTsamen in landelijk onderzoek naar gemeentelijke dienstverlening

2 min leestijd

Hillegom – De werkorganisatie HLTsamen heeft in 2019 in een landelijk onderzoek naar gemeentelijke dienstverlening de tweede plaats behaald. De doelstelling van de ambtelijke fusie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen is onder andere het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en het verminderen van de kwetsbaarheid. Het bestuur van HLTsamen is er trots op dat de ambtelijke fusie zijn vruchten afwerpt.

Mystery Guest

In 2019 is er een zogenaamd Burger Contact Assessment (BCA) uitgevoerd. Een Mystery Guest heeft via verschillende kanalen informatie opgevraagd over een mogelijke verhuizing naar een gemeente. De vraag is uitgezet via website, contactformulier, e-mail, WhatsApp, Twitter, Facebook en telefoon. Hierdoor ontstond een beeld van de kwaliteit van de digitale dienstverlening in de volle breedte. Er is niet alleen gekeken naar de prestatie per kanaal maar ook of de gemeente in staat is om een consistent antwoord te geven over de verschillende kanalen.

Top 10

Na beoordeling en waardering van de onderzoeksresultaten vormde zich de volgende top 10 van beste gemeentelijke dienstverleners:

1.         Gemeente Fryske Marren – 7,9

2.         Werkorganisatie HLTsamen – 7,8

3.         Gemeente Tilburg – 7,7

4.         Gemeente Sittard-Geleen 7,51

5.         Gemeente Leeuwarden – 7,48

6.         Gemeente Breda – 7,4

7.         Gemeente Woerden – 7,3

8.         Gemeente Lansingerland – 7,2

9.         Gemeente Sudwest Fryslan – 7,00

10.       Gemeente Terneuzen – 6,8

Lees ook: Redesion speelt 50 jaar muziekhistorie in Solution

Trots op HLTsamen

Onze medewerkers hebben hard gewerkt om dit te kunnen bereiken. Daar zijn wij heel trots op aldus de portefeuillehouders met dienstverlening in hun takenpakket; Carla Breuer (gemeente Teylingen), Jolanda Langeveld (gemeente Lisse) en Jan van Rijn (gemeente Hillegom).