Open Huis op de Hillegomse Muziekschool

2 min leestijd

Hillegom – Is je goede voornemen voor het nieuwe jaar om een muziekinstrument te leren bespelen? Wil je het muziek maken na een lange pauze weer oppakken of wil je meespelen in een muziekgroep? Denk dan eens aan het volgen van muzieklessen op de Hillegomse Muziekschool!

Open Huis Hillegomse Muziekschool

Zaterdagmiddag 25 januari zetten wij van 13.00 tot 16.00 onze deuren open voor het Open Huis. We hebben deze keer gekozen voor een nieuwe opzet en hebben een afwisselend programma samengesteld.

Het programma

De middag begint met optredens van leerlingen op diverse instrumenten. Daarna kun je meedoen aan rondleiding langs verschillende docenten en instrumenten. Je ontdekt in elk lokaal allerlei leuke weetjes over muziekinstrumenten, de docenten geven een kort optreden en je kunt zelf allerlei muziekinstrumenten uitproberen. In elk lokaal krijg je een sticker op je stickerkaart en ben je in elk lokaal geweest en is je stickerkaart vol, dan is er een verrassing voor je. Je kunt namelijk een kortingskaart verdienen van €25,- op het resterende gedeelte van een jaarcursus!

Er zijn 2 rondes met optredens en een rondleiding om 13.00 en om 14.30. Beide rondleidingen hebben een andere programma met andere muziekinstrumenten en docenten. Dus als je graag één bepaald muziekinstrument wilt proberen kun je het beste even een kijkje nemen op onze website om te zien wanneer dit mogelijk is.

Het workshopprogramma

Daarnaast is er een workshopprogramma waar voor alle leeftijden een leuke workshop tussen zit waar je zo bij aan kunt schuiven en aan mee kunt doen. In deze workshops kun je alvast een voorproefje krijgen van een aantal van onze kindercursussen. Zo kun je al muziek komen maken samen met je (klein-)kind van 1,5 tot 3 jaar in de workshop Muziek voor Peuters. Maar je kunt ook alvast kennismaken met ons nieuwe kinderkoor! En lijkt het je leuk om ukelele te leren spelen? Zowel voor kids als voor volwassenen kun je meedoen aan een workshop. Bespeel je al een instrument en vind je het leuk om samen muziek te maken? Kom dan aan het einde van de middag meedoen met de workshop Klezmerensemble. Wil je vooraf oefenen? Als je een mail stuurt naar info@hillegomsemuziekschool.nl sturen we je de bladmuziek via de mail toe.

Lees ook: Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Hillegom

Meer informatie over het programma van het open huis en de exacte tijden van alle workshops kun je vinden op onze website. Kun je op zaterdag 25 januari niet komen? Dan kun je op de site ook een gratis kennismakingsles aanvragen.