Uitreiking Pietenselfie-actie 2018

2 min leestijd

Hillegom – Tijdens de intocht van Sinterklaas in Hillegom konden alle kinderen weer met de pieten op de foto. Met deze foto’s konden ze ook dit jaar weer mee doen met de Pietenselfie-actie van Hillegom Online. Waarmee ze heerlijke prijzen van Bakker van Maanen konden winnen. Zaterdag 1 december kwam Sinterklaas zelf de prijzen overhandigen.

Dit jaar hadden de pieten zich weer extra mooi gemaakt voor alle foto’s en dat heeft geholpen. Bijna tachtig inzendingen waren er dit jaar. Ook dit jaar konden ze kans maken op een van de drie juryprijzen en op de publieksprijs. Sinterklaas, medewerkers van Bakker van Maanen en vrijwilligers van Hillegom Online zaten dit jaar in de jury en hadden een lastige taak om uit de vele mooie foto’s toch een winnaar te kiezen. Voor de publieksprijs kon er via Facebook gestemd worden. De foto met de meeste vind-ik-leuks won uiteindelijk een taart met de ingestuurde foto erop.

Uitreiking
Sinterklaas kwam samen met de pietenband naar de winkel van Bakker van Maanen gelopen. Alle genomineerden stonden vol spanning voor de deur te wachten. Na een liedje buiten ging iedereen naar binnen waar de uitreiking kon beginnen. Eerst een werd bekend dat de derde prijs naar Sem van Dam. Daarna kon Lisa Visser de tweede prijs bij Sinterklaas ophalen. Op dat moment kwam de hele pietenband naar binnen om nog een paar liedjes te spelen midden in de winkel. De spanning werd steeds groter, want wie wint de eerste prijs. Na een geroffel kwam de foto van Fenne van der Knijff uit de envelop. Zij kreeg een groot smulpakket van Bakker van Maanen. Als laatste was het tijd voor de publieksprijs. Met meer dan 200 vind-ik-leuks won Sara Lei een taart met daarop haar ingestuurde foto.

Foto’s: Owen Oneill, Tonny de Rooij en Theske Slijkerman.