Scherpe vragen bij de kindergemeenteraad

0
878

Hillegom – De Hillegomse gemeenteraad had het even niet voor het zeggen in Hillegom. Namelijk de kindergemeenteraad mocht bepalen welk project 2000’- euro zou krijgen.

Dit keer deden leerlingen van de Jozefschool, De Toermalijn en De Leerwinkel mee. Ze kregen voorafgaand aan het debat op 21 februari eerst uitleg over de politiek en tips voor het debatteren. Per school was er een raadslid om de kinderen te coachen. In de week vooraf kwam elke dag een klas op het gemeentehuis. 

Dit jaar waren er de volgende projecten ingediend: Speeltuin Kindervreugd wilde nieuwe tafels en stoelen, Hillegom Online had nieuwe apparatuur nodig om dit jaar het avondvierdaagse journaal te kunnen maken, Senioren KBO Hillegom wilde geld voor lessen Oefen je vitaal en Gymvereniging Jahn Hillegom wilde 5 opblaasbare matten en een rol.

De winnende projecten waren uiteindelijk de speeltuin vereniging en Senioren KBO Hillegom. Zij mochten het bedrag van 2000’- euro samen verdelen.

Foto’s: Remco Out

Reacties

Reacties