De vrijwilliger: Anette van de Panne

1 min leestijd

Naam: Anette van de Panne
Functie: voorzitter

Hoe ben je achter het bestaan van de Samenloop gekomen?
Ik hoorde over de samenloop. Op dat moment waren zowel mijn moeder als mijn schoonmoeder getroffen door kanker. Ik ben naar de kaarsenceremonie gegaan om een kaarsje voor hen te branden en werd getroffen door de enorme spirit en samenhorigheid.

Waarom doe je mee aan de samenloop?
Ik denk dat de wereld een stuk prettiger en vriedenlijker zou zijn als we allemaal af en toe heel bewust iets doen voor een ander, zonder eigenbelang. Op dit moment kies ik ervoor me in te zetten voor het kwf. Na de samenloop ga ik mij eens beraden wat de volgende

Wat houdt jouw vrijwillige functie in?
Ik ben voorzitter van de samenloop voor hoop in hillegom. Wij hebben een fantastisch team van zeer professionele en gedreven vrouwen (en 1 man!). Ik probeer het overzicht te bewaren en spring in daar waar wat extra hulp nodig is.

Wat wil je de lopers meegeven?
Ons thema is droom – durf – doe en deel. Hoe uitzichtloos de situatie voor mensen die met kanker te maken hebben soms ook kan zijn, we mogen nooit stoppen met dromen. Dromen van een wereld zonder kanker. Dromen van een wereld waarin kanker een beheersbare zieket wordt. Wij als team durven dat te dromen en delen die droom graag met iedereen die mee doet aan de samenloop voor hoop in hillegom

Wat wil je de bezoekers meegeven?
Het zelfde als aan de lopers. Of je nu meeloopt met de samenloop of het evenement komt bezoeken, blijf dromen en help ons die droom waar te maken.