De vrijwilliger: Evelien Krist

2 min leestijd

Naam: Evelien Krist
Functie: Commissielid Marketing & Communicatie

Hoe ben je achter het bestaan van de Samenloop gekomen?
Ik ben 4 jaar geleden in aanraking gekomen met de SamenLoop voor Hoop in Hillegom. Mijn vader was toen als Eregast uitgenodigd door het Adamas inloophuis in Nieuw Vennep. Het evenement heeft toen zoveel indruk op mij gemaakt waardoor ik het ben blijven volgen.  2 jaar later heb ik meegelopen als teamcaptain met een team in de SamenLoop van Alphen. Ook deze Samenloop was indrukwekkend. De mix van emoties en de overweldigende sfeer zorgde voor een prachtige 24 uur die je niet snel zal vergeten

Waarom doe je mee aan de samenloop?
4 jaar geleden hebben ze een hersentumor bij mijn vader ontdekt. Kanker is toen in ons leven gekomen en heeft mij geleerd om iedere dag te leven alsof het de laatste is. Helaas is mijn vader na 10 maanden vechten overleden aan deze vreselijke ziekte. Hij heeft gestreden als een ware held en leeft nu voort in onze gedachten en in ons hart.  Ik heb dierbare herinneren gemaakt met mijn vader en besefte mij dat ik een steentje kan bijdrage zodat andere mensen meer tijd kunnen krijgen om ook dierbare herinneringen te maken… of beter nog… dat ze geen afscheid hoeven te nemen van hun dierbaren. In 2016 kwam de oproep via FB voorbij en heb toen besloten om mee te doen aan de organisatie van SamenLoop voor Hoop Hillegom. Ik ben in een geweldig team gekomen en heb daarbij mooie vriendschappen opgebouwd. Samen willen wij het verschil maken en strijden wij voor een geweldig eindbedrag wat wij met elkaar kunnen overhandigen aan KWF kankerbestrijding voor meer onderzoek naar kanker.

Wat houdt jouw vrijwillige functie in?
Ik ben onderdeel van de Marketing & Communicatie commissie en probeer zoveel mogelijk mensen via social media, pers en website te informeren over de SamenLoop voor Hoop in Hillegom en wil zo een gezicht  geven aan dit mooie evenement. Ik hoop dat iedereen de liefde voelt die wij in dit evenement steken en hoop dat er steeds meer aanmeldingen van teams, eregasten, vrijwilligers en sponsoren komen…ook zijn straks de bezoekers erg belangrijk en roep daarbij aan de hele bollenstreek op om het weekend van 17-18 juni langs te komen en samen het evenement tot een succes te maken.

Wat wil je de lopers meegeven?
Ik heb waardering voor de deelnemers die zich nu al hebben ingeschreven. Wij zullen jullie 24 uur lang steunen en aanmoedigen en zorgen dat jullie niks te kort komen. De saamhorigheid die op het evenement voelbaar zal zijn zal jullie steunen in jullie 24 uurs wandel estafette met elkaar.

Wat wil je de bezoekers meegeven?
Bezoekers zijn ook erg belangrijk voor het evenement. Je steunt met je bezoek de eregasten, teams, vrijwilligers en geeft ze aandacht, dit is goud waard! En mocht je een uitgave doen op de braderie, tijdens een optreden of bij foodtrucks? dan steun je automatisch de KWF Kankerbestrijding!