Hillegomse herdenking groots en goed georganiseerd

1 min leestijd

Hillegom – In Hillegom wordt er elkaar groots stil gestaan op 4 mei. Om 19:00 uur begint de avond in de Maartenskerk. Met stukjes van leerlingen van de Hillegomse basisscholen, gedichten en verhalen uit de oorlog. Vooraf en tussendoor liet Symphoenix mooie muziekstukken horen. 

Na deze bijeenkomst vertrok de stille tocht met Cresendo voorop naar het Molenduin. In de straat Onder de toren hingen alle vlaggen halfstok wat voor een mooi beeld zorgde. 

In het Molenduin vond de twee minuten stilte plaats. Waarna het Wilhelmus werd gespeeld door de Hillegomse Harmonie Kapel. Burgemeester Arie van Erk hield hier zijn toespraak en Frank Evers vertelde zijn heftige verhaal die hij heeft meegemaakt toen hij uitgezonden was als militair. 

Voor het defilĂ© speelde Gienie van Dril nog een zelf geschreven nummer. 

Foto’s: Chris Berlemon en Remco Out