Adoptieoverdracht herdenkingsmonument Hillegom

1 min leestijd

Hillegom – Donderdagmiddag was het zover basisschool De Giraf zou de adoptie van het Hillegomse herdenkingsmonument overdragen aan basisschool De Jozefschool. Dit alles gebeurde symbolisch met een hark in het Fioretti College Hillegom. 

Voor deze speciale gebeurtenis was de burgemeester en een paar raadsleden naar de toneelzaal van het Fioretti gekomen. Ook was er een gastspreker die kwam vertellen over zijn belevenissen in de oorlogstijd. 

Beide basisscholen hadden ook iets voorbereidt om op te voeren. Zo hadden de leerlingen van de De Giraf een tekst die ze opdroegen. Ook hadden ze voor het einde een lied ingestudeerd. De leerlingen van de Jozefschool vertelde wat vrijheid voor ze persoonlijk betekende. 

Het komende jaar zullen de leerlingen van de Jozefschool zorgdragen voor het monument. Samen met medewerkers van de Meerlanden zullen ze gaan schoffelen en alles netjes rond het monument maken. 

Foto’s: Remco Out