Programma Oranjecomité 2017

15 min leestijd

Programma Oranjecomité Hillegom 2017

@INSCHRIJVEN
Ziet u @INSCHRIJVEN bij een onderdeel staan. Als u erop klinkt komt u bij de inschrijvingen terecht. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 15 april om 09.00u t/m maandag 24 april.

#KAARTEN
Ziet u #KAARTEN bij een onderdeel staan, dan heeft u een kaart nodig voor de betreffende activiteit. Het ophalen/kopen van de kaarten is mogelijk vanaf zaterdag 15 april om 09.00u. Hiervoor kunt u terecht bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2).

Foto’s 
Alle foto’s van de festiviteiten zullen binnen 48 uur op de website www.hillegomonline.nl te zien zijn. Als u zelf foto’s heeft van een van de activiteiten, dan kunt u die sturen naar: redactie@hillegomonline.nl

* Niets mag worden gekopieerd zonder nadrukkelijke toestemming van de redactie.

Koningsavond 2017

18.00 u. Happen & Stappen                                                     #Kaarten 
  Hillegom maakt zich dit jaar op voor een derde editie van Happen & Stappen! Dit succesvolle onderdeel in het programma van het Oranjecomité zal wederom garant staan voor een gezellige en gevarieerde smaaksensatie. Opnieuw zullen vertrouwde, maar ook nieuwe Hillegomse eetgelegenheden hun deuren voor hun gasten openen en hen met enthousiasme trakteren op een fijn gerecht met een bijpassend drankje. De volgende culinaire bestemmingen maken onderdeel uit van het programma: ‘Het Alternatief’, ‘kelder Hof van Hillegom’ (verzorgd door ‘Homemade Catering’), ‘Bij Deborah’, ‘Wines and Bites’ (B.K.O.), ‘De Soete Suikerbol’, ‘Villa Flora’, ‘You Hachi’ en ‘Eetcafé Zomerzorg’.
19.00 u. Kroontjestocht
  Dit jaar is er wederom een kroontjestocht op de avond voor Koningsdag. Een Koninklijke speurtocht voor het hele gezin. Na aanmelding bij het startpunt Het Raam ga je op pad. De kronen wijzen de weg. De tocht duurt ongeveer 60 minuten. De kroontjestocht staat dit jaar in het teken van Koninklijke etiquette. Onderweg verzamel je de stempels in je rapport, mits je de etiquette goed uitvoert… Dus let goed op onderweg en doe je best!Stratpunt: Het Raam
21.00 u. Koningsnacht in verschillende kroegen
  21.00 uur             Feestband KLAAR! In VILLA FLORA
21.00 uur             Feest in PUNTJE PUNTJE met DJ Jordiz
21.30 uur             Rockdinosaurussen in MURPHY’S LAW
22.00 uur             Roy van Hemert in GEWOON GEZELLIG
22.00 uur             Mo’s Music Factory in de Kleine Beurs
22.00 uur             Albert Mooney’s in café Thuys
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Koningsdag 2017

08. 30 u. Vlaggentaartactie – Vlaggen met Oranjewimpel >> meer kans!!
  Heeft u zin in wat lekkers bij de koffie? Zorg er dan voor dat om 08.30 uur de vlag bij u thuis wappert. U maakt dan kans op één van de twintig overheerlijke oranje slagroomtaarten. En ja, we delen ze écht elk jaar uit! Hangt u ook uw oranjewimpel erbij dan heeft u een streepje voor!
09.15 u. Ontvangst met koffie en thee / optreden HHK
  In 2017 zetten wij graag de traditie voort om alle Hillegommers te verwelkomen in de prachtige Hoftuin om met elkaar Koningsdag feestelijk te openen. U wordt getrakteerd op een kopje kof e of thee en voor de kinderen een pakje fris. DE HILLEGOMSE HARMONIE KAPEL zorgt hierbij voor een gezellige muzikale start van de Koningsdag.
10.00 u. Aubade
  DE HILLEGOMSE HARMONIE KAPEL speelt het Wilhelmus. Tijdens het Wilhelmus wordt de nationale vlag gehesen door onze burgemeester dhr. A. van Erk. Hij wordt hierbij geassisteerd door enkele jeugdige inwoners. De aubade heeft een extra feestelijk tintje dankzij de aanwezigheid van onze “geridderde” inwoners.
10.05 u. Toespraak burgemeester
  Locatie: Hoftuin
10.10 u. Optreden DansDesign
  Een gevarieerd optreden dat wordt verzorgd door het demoteam van DANS- EN BALLETSCHOOL DANSDESIGN uit Hillegom. Dit demoteam treedt meerdere malen per jaar op in verschillende verzorgingstehuizen in het gehele land en doet mee aan wedstrijden. De moeite waard dus om een kijkje te komen nemen.Locatie: Hoftuin
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Vrijmarkt 2017

09.00-
13.00 u.
Vrijmarkt                                                                         @Inschrijven
  Wat is Koningsdag zonder een vrijmarkt? Ook dit jaar kunnen kinderen t/m 15 jaar hun tweedehands of zelfgemaakte spulletjes op deze markt verkopen. Aanmelden gaat via de website van het Oranjecomité en kan vanaf zaterdag15 april t/m zondag 23 april. Na inschrijving ontvangt u per e-mail uw plaatsbewijs. Er kan enige dagen tussen uw inschrijving en het ontvangen van deze e-mail zitten. Neem uw plaatsbewijs mee naar de vrijmarkt. Handelaren worden niet toegelaten. Ook de verkoop van etenswaren, het geld inzamelen voor goede doeleinden/verenigingen en beweging/prestatiespellen worden niet toegestaan. De vrijmarkt wordt gehouden op Henri Dunantplein, in de Hemapassage en in de Hoofdstraat vanaf het voormalige postkantoor tot aan de oude pomp. Tegen het einde van de vrijmarkt zal er een vuilniswagen door de Hoofdstraat rijden, waarin u de spullen kunt gooien die weg mogen. Wilt u de overige spullen mee naar huis nemen, zodat we alles weer netjes achterlaten?
10.00 – 13.00 u. KinderDISCO
  De vrijmakrt wordt muzikaal opgeluisterd door Lightflash Entertainment. Verzoeknummers kunnen uiteraard worden aangevraagd. Kom je ook swingen op het Henri Dunantplein?
10.30 – 12.30 u. Schminken op de vrijmarkt
   Dit jaar kunnen alle blije kindergezichtjes weer worden geschminkt. Bedenk maar alvast wat je zou willen worden! Ga je voor een leeuw, vampier of clown? Natuurlijk is er veel meer mogelijk! Kom een kijkje nemen op het Henri Dunantplein en laat je gezicht versieren. Hier hoef je niet voor te betalen.
11.00-12.30 u. Ritjes te paard voor kinderen.
  Onder begeleiding van MANEGE HILLEGOM kunnen kinderen gratis een ritje te paard maken. De paarden zullen dit jaar klaar staan in de van Meerbeekstraat voor de Aldi. Aanmelding ter plaatse. Misschien moet je even wachten, maar iedereen komt aan de beurt.
Locatie: Van Meerbeekstraat
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
   

Activiteiten in de Hoftuin van 10.15 tot 17.00 uur,

  Bij de verschillende onderdelen staan vrijwilligers om de activiteiten in goede banen te leiden. Een verzoek om zelf uw kinderen in de gaten houden. Helaas merken wij dat dit nog wel eens misgaat. Dit is niet alleen vervelend voor de vrijwilligers, maar ook voor de andere kinderen die deelnemen aan de activiteiten. Wij hopen op uw medewerking en begrip.
10.15-17.00 u. Aquabubbel.
  Ren als een hamster in een bol over het water. Lukt het jou om te blijven staan? Dit lijkt makkelijker dan het is, kom het zelf maar eens proberen!
10.15-17.00 u. Zweefmolen
  Zwieren en zwaaien, laat je lekker rond draaien in een nostalgische zweefmolen. Deze activiteit is voor de allerkleinsten. Er zijn 6 zitplaatsen in de molen.
10.15-17.00 u. Springkussens Clown en Circus
  en springkussen in de vorm van een circus en een springkussen in de vorm van een clown. Ben jij een clown of toch een acrobaat? Niet alleen leuk om op te springen maar ook om naar te kijken. Deze vrolijke attractie is geadopteerd door KINDEROPVANG WONDERLAND.
10.15-17.00 u. Klimwand
  De extra hoge klimwand van 13 meter komt weer in de Hoftuin! Alleen voor echte waaghalzen! Je wordt gezekerd en begeleid door erkende instructeurs.
10.15-17.00 u. Sweeper Wipe-Out
  Unieke en superspannende attractie, probeer maar eens de ronddraaiende arm te ontwijken.
10.15-17.00 u. Blikgooien
  Blikgooien, wie is er niet groot mee geworden? Het blijft een geweldig spel om te doen. Punten scoor je door zoveel mogelijk blikken om te gooien. Wie gooit er alle blikken van de tafel?
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
   
11.00 u. Koffieconcert 
  Het vertrouwde koffieconcert zoals u gewend bent, alleen dit jaar op een andere locatie. Dit jaar bent u van harte welkom in het forumtheater van het Fioretti college om te genieten van een prachtig concert. De broers Anne en Okke Punt (laatste is bekend van het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’) komen tijdens het koffieconcert voor u spelen. Okke zingt en begeleidt zichzelf op gitaar, Anne speelt piano. Het duo brengt covers van fijngevoelige liedjes en eigen werk ten gehore. De broers staan niet vaak samen op het podium, dus grijp uw kans en laat u verrassen door dit geweldige duo!

Locatie: Forum van het Fioretti College Hillegom

Wij adviseren u de ingang aan de achterkant te gebruiken in verband met de toegankelijkheid voor iedereen. Hier is ook voldoende parkeergelegenheid.

11.30– 12.30 u. Concert koor Eigenwijs
  Onder de inspirerende begeleiding van Ied van Lierop zal zangkoor EIGENWIJS op geheel ‘eigen wijze’ de Maartenskerk doen swingen. Het koor zal meezingers, ballades en Oudhollandse liedjes ten gehore brengen. Een concert dat zeker gehoord mag worden!
Locatie: Maartenskerk
12.30-18.30 u. Ruigrok’s Music Event
  Dit jaar kunt u weer een spetterend en gevarieerd muziekprogramma verwachten bij Ruigrok’s Music Event! Feest DJ Dennis is de allround DJ die ieder feest naar ongekende hoogtes brengt! Op koningsdag zal hij zorgen voor de gezellige deuntjes tussen de bands door. Strak gemixt, veelzijdig en 100% feest! Judith & Friends is één van de twee bands die komt spelen op het podium bij de Hoftuin. Judith zal samen met haar muzikale vrienden Koningsdag in Hillegom op zijn kop zetten. Muziek waar je niet bij stil kan blijven staan, harmonieën die je doen laten zingen en soul & pop-hits die een feest der herkenning creëren. The Albert Mooneys is de tweede band die deze Koningsdag het podium zal betreden. De van oorsprong Hillegomse band werd in het najaar van 2013 opgericht. De band heeft een voorkeur voor akoestische nummers met een folk inslag. Ze staan garant voor veel vermaak in welke setting dan ook. De nummers en covers zijn altijd herkenbaar, maar toch net wat anders dan u verwacht. Niet alleen het publiek maar ook de band zelf staat altijd volop te genieten! Deze activiteit is geadopteerd door RUIGROK PRODUCTIE B.V. De optredens worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door BAR PUNTJE PUNTJE.
Locatie: Hoftuin
13.00 u. Oranje Toertocht
  Ook dit jaar organiseert REN- EN TOERVERENIGING DE BOLLENSTREEK weer een prachtige fietstocht door onze streek.De route is ongeveer 30 km lang en onderweg staat er een verfrissend drankje voor u klaar. Vertrek en aankomst zijn bij Smultaria ’t Pleintje (Henri Dunantplein 17). Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt E 1. Voor kinderen t/m 12 jaar is de deelname gratis. Inschrijven bij de startplaats. Aankomst tot uiterlijk 17.30 uur. Deelname geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels
Locatie: Smultaria ‘t Pleintje
13.30 Heel Hillegom Bakt                                                           @Inschrijven
  Voor de keukenprinsen en keukenprinsessen bestaat er de kans om de baktechnieken onder de aandacht te brengen. Taart, cake, koek; alles mag. Geef uw creativiteit de vrije loop! Dit jaar is er wederom een categorie voor kinderen t/m 14 jaar en een categorie voor volwassenen (15+). Uit beide categorieën zal een winnaar worden gekozen. U kunt uw baksel tussen 13.30 en 13.50 uur inleveren bij de kraam in de Hoftuin. Na a oop van het kindercorso zal de jurering plaats vinden. Samen met BANKETBAKKERIJ VAN DAM worden de baksels onder de loep genomen, waarbij smaak en presentatie uiteraard kritisch worden beoordeeld. Het is de moeite waard om uw best te doen, want de twee winnende creaties mogen een workshop volgen bij Banketbakkerij van Dam! Schrijf u vooraf in via de site van het Oranjecomité. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 15 april t/m zondag 23 april.
14.00 u. Kinderbloemencorso                                                            @Inschrijven
  Een altijd vrolijk en kleurrijk onderdeel van Koningsdag is het kinderbloemencorso. Ook dit jaar zijn kinderen t/m 10 jaar weer van harte welkom om hieraan deel te nemen. Drumfanfare BUITENGEWOON uit De Zilk zal vooroplopen in de stoet en deze muzikaal begeleiden. De route loopt door de Hoofdstraat, waar wij graag zoveel mogelijk mensen verwelkomen om van deze optocht te genieten. Het publiek ontvangt vlaggetjes waarmee de deelnemers toegezwaaid kunnen worden. Na a oop krijg iedere deelnemer een mooie medaille van de burgemeester. Inschrijven voor het corso kan vanaf zaterdag 15 april t/m zondag 23 april via de website van het Oranjecomité. Per deelnemer kan er maximaal één begeleider meelopen in de stoet. De andere begeleiders kunnen als publiek van het corso genieten. De ingeschreven deelnemers kunnen op dinsdag 25 april tussen 15.00 en 16.30 uur gratis bloemen afhalen bij Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal (Weeresteinstraat 160). Alle deelnemers worden op Koningsdag om 13.45 uur in de Hoftuin verwacht. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet door de Hoofdstraat richting de Mariastraat. Daar zullen we keren en door de Hoofdstraat weer teruggaan naar de Hoftuin. Het Kindercorso is geadopteerd door PREPARATIEBEDRIJF LOMMERSE-UITENDAAL.
14.30 u. Oranjeconcert voor ouderen
  Het Oranjeconcert wordt verzorgd door zangkoor EIGENWIJS, onder leiding van Ied van Lierop. In Bloemswaard zullen de vrolijke noten klinken van ballades, Oudhollandse liedjes en meezingers. In verband met de brandveiligheid is er een maximum gesteld aan het aantal bezoekers dat van het concert kan genieten. Om zeker te zijn van een plekje, kunt u vanaf zaterdag 15 april een gratis toegangsbewijs ophalen bij de receptie van Bloemswaard. Bewoners van Bloemswaard en Julia/Parkwijk hoeven geen toegangsbewijs op te halen.
Locatie: Bloemswaard
15.00 u. Dorpsgolf
  Een activiteit geschikt voor jong en oud! Leuk om te doen met het gezin, de familie of een groep vrienden. Een soort midgetgolf, maar dan door het dorp. De hindernissen worden gevormd door alles wat je op je weg tegenkomt. Denk hierbij aan een prullenbak, een put, een bankje of een lantaarnpaal. In de Hoftuin haal je bij de bak ets een golfstick, balletje, routebeschrijving en scoreformulier op. Hierna ga je op pad. Op de routebeschrijving staat elke keer duidelijk beschreven wat het start- en eindpunt van een ‘hole’ is, zodat je het aantal slagen kunt tellen. Wie heeft aan het einde van de rit de minste slagen nodig gehad om de route te lopen? Kinderen mogen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene.
Locatie: start bij de bak ets in de Hoftuin. Route door het centrum.
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Zaterdag 29 april

15.00 u. Juliana’s drive in bioscoop                                              #Kaarten
 

Ook dit jaar organiseren wij een Juliana’s drive in bioscoop. Vanuit de auto kijk je naar de lm op een groot scherm. Het geluid gaat via de autoradio en is dus prima in de auto te horen. De lm die vertoond wordt, is NOW YOU SEE ME. Voor deze activiteit is het nodig om een kaart te kopen. Een kaart kost E 10,- en geldt per auto. Het maakt dus niet uit met hoeveel mensen je in de auto zit. Houd er wel rekening mee dat de lm vanaf de achterbank lastiger te zien is, maar iets onderuit gezakt zitten, doet wonderen. Een kaartje is inclusief lm, een drankje en natuurlijk popcorn. Het drankje en de popcorn wordt u aangeboden door JUMBO VAN BEEST. De lm wordt vertoond op het terrein van MEKO Hulsebosch BV. Vanaf 20.30 uur kunt u ‘plaats nemen’ in onze bioscoop. Onze verkeersregelaars wijzen u de weg. Zodra de zon onder gaat en het donker is (dit zal ongeveer rond 21.30 uur zijn), start de lm. De lm wordt zonder pauze getoond. Kaarten zijn vanaf zaterdag 15 april v.a. 09.00 uur te koop bij Vivant Frank Evers.

Locatie: Meko Hulsebosch B.V.

   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

4 mei

19.00 u. Herdenkingsbijeenkomst
 

Bijeenkomst in de Maartenskerk met muziek van SYMPHOENIX en voordrachten van leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze bijeenkomst heeft,
evenals het voorgaande jaar, een breed maatschappelijk gedragen karakter.
U wordt van harte uitgenodigd in de kerk aanwezig te zijn. Symphoenix

zal u vanaf 18.45 uur verwelkomen in de Maartenskerk met verschillende muziekstukken.

Locatie: Maartenskerk

19.25 u. Stille tocht naar het Molenduin
 

Vanuit de Maartenskerk vertrekt de stille tocht, onder begeleiding van om oerste trom door de drumband van MUZIEKVERENIGING CRESCENDO, via de Kerkstraat naar het herdenkingsmonument in het Molenduin.

19.45 u. Vervolg herdenkingsbijeenkomst
  Herdenkingsbijeenkomst in het Molenduin. Met o.a. een toespraak van burgemeester Arie van Erk. Vlak voor 20.00 uur klinkt het taptoesignaal en aansluitend wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld.
20.15 u. Defilé met krans- en bloemlegging
  Kransleggingen door o.a. het College van Burgemeester en Wethouders, de Hillegomse basisscholen, Raad van Kerken, politieke partijen en verschillende maatschappelijke organisaties. Alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. DE HILLEGOMSE HARMONIE KAPEL verzorgt de muzikale omlijsting van deze herdenking. Net als voorgaande jaren zal SCOUTINGGROEP TJARDA haar medewerking verlenen aan het programma van 4 mei.
21.00 u. Herdenken na het Moleduin                                             #Kaarten
 

Een prachtig cultureel programma met gedichten, muziek en dans rondom de thema’s herdenken en vrijheid. Voor het gehele programma kunt u een kijkje nemen op onze website www.oranjecomitehillegom.nl Vanaf 20.30 uur is er inloop en ontvangst met kof e/thee. Kaarten zijn vanaf zaterdag 15 april gratis af te halen bij Vivant Frank Evers. Er zijn maximaal 250 kaarten beschikbaar dus wees er snel bij!

Locatie: Fioretti College Hillegom