De vrijwilliger: Anne Claire van der Lugt

2 min leestijd

Naam: Anne Claire van der Lugt  
Functie: Commissie Marketing & Communicatie, Commissie catering

Hoe ben je achter het bestaan van de Samenloop gekomen?
Via een advertentie op LinkedIN                         

Waarom doe je mee aan de samenloop?
Ik ben pas 34 jaar, maar in mijn omgeving heb ik al veel mensen verloren aan kanker of hebben een vorm deze ziekte (overwonnen). Ik wilde daarom iets doen. Uiteraard ben je er voor hem of haar op de momenten dat diegene daar behoefte aan heeft. Maar toch voel ik me dan nog steeds machteloos en wilde meer doen. In december 2015 zag ik een advertentie op LinkedIn voor de vrijwillige functie voor de commissie Marketing & Communicatie. Een functie die helemaal bij mij past, omdat ik hier in het dagelijks leven ook mee bezig ben. Het was eigenlijk meant to be, want niets is mooier dan waar je goed in bent in te zetten voor een ander zonder daar altijd iets voor terug te hoeven hebben.

Wat houdt jouw vrijwillige functie in?

Als commissie Marketing & Communicatie houd ik mij samen met Evelien Krist bezig met de website, het actieplatform, de pers, het bedenken en ontwerpen van alle communicatiemiddelen, Facebook en beheren we de inbox van de gehele organisatie. Ook gooien wij onze nodige charmes in de strijd voor de nodige sponsoring.

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de catering voor alle bezoekers. Hiervoor heb ik een tiental foodtrucks geregeld die het evenement de look en feel van een festival zullen geven. Met de foodtrucks ben ik vaak in gesprek om alles tot in de puntjes voor zowel hun als de bezoekers te regelen.

Wat wil je de lopers meegeven?
In ieder geval wil ik iedereen oproepen om mee te doen. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen meelopen, want hoe meer mensen hoe meer geld we inzamelen voor onderzoek naar kanker. Mede hierdoor komen we steeds dichter bij ‘de oplossing’ voor deze nare ziekte. Voor de uiteindelijke lopers wil ik meegeven om genoeg pleisters en een glimlach mee te nemen. Zwaar zal het worden, maar door de sfeer en de band die we op 17&18 juni hebben zullen we allemaal de finish halen.

Wat wil je de bezoekers meegeven?
Kom vooral kijken! Er is genoeg te doen voor jong en oud, iedereen is welkom. Van elk verkochte munt gaat een bijdrage naar KWF. Dus ontbijt, lunch, borrel of diner gewoon lekker op de SamenLoop voor Hoop.