Nieuwjaarsbijeenkomst Scouting Tjarda

1 min leestijd

Hillegom – Vrijdag 6 januari was het bij scoutinggroep Tjarda Hillegom weer tijd voor de traditionele Nieuwjaarsborrel. Alle leden, oud-leden, ouders, buren en andere betrokkenen waren uitgenodigd om te proosten op het nieuwe jaar. De borrel was ook een mooi moment om afscheid te nemen van een aantal leiding- en bestuursleden en nieuwe leden te verwelkomen.

Een van de mensen van wie afscheid werd genomen, was Alex Langeveld. Alex heeft na 28 jaar lidmaatschap besloten het rustiger aan te doen. Als jonkie is hij bij de Welpen begonnen en daarna heeft hij alle speltakken doorlopen. Hij is jaren Schipper geweest en daarna ook alweer langere tijd voorzitter van de Hillegomse afdeling van Tjarda. We konden hem natuurlijk niet laten vertrekken met alleen een reep chocolade en een bedankkaartje, na alles wat hij voor Tjarda betekend heeft.

Wethouder Fred van Trigt kwam dan ook graag langs om hem een bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland uit te reiken. Fred van Trigt heeft Alex ook namens de gemeente Hillegom van harte bedankt. Hij sprak tegelijk ook zijn dank uit aan alle Hillegommers die op welke manier dan ook met hun vrijwilligerswerk actief zijn. Zo werd ook de nieuwe voorzitter, Gerben Willemse, net twee maanden actief bij Tjarda, ook alvast bedankt voor al het werk dat hij nog van plan is te gaan doen.  

Foto’s: Christian Berlemon