Ondernemersontbijt op het Fioretti College

Hillegom – Afgelopen donderdag (15 december) organiseerde het Fioretti College Hillegom een ontbijt voor de ondernemers van Hillegom e.o. De ondernemers, verenigd in initiatiefrijk Hillegom en MeerBusiness, keken vol belangstelling naar een presentatie van het beroepsgerichte aanbod. Zij genoten zichtbaar van het ontbijt dat was verzorgd door de leerlingen van de afdeling ‘Zorg en Welzijn’. Het doel van de deze bijeenkomst was antwoord krijgen op de vraag: ‘Wat kunnen het Fioretti College en de ondernemers voor elkaar betekenen?’ Er is gesproken over stages, workshops, gastlessen e.d.

Ook veel aandacht ging er naar de presentatie van de leerlingen van de afdeling ‘Economie en Ondernemen’. Zij presenteerden hun eigen mini-onderneming. Na deze plenaire presentatie volgde er diverse presentaties (elevatorpitches) van leerlingen die bij hun etalagekast vertelden over hoe zij hun mini-onderneming hebben opgestart. Vele gesprekjes met de ondernemers volgden en er werden direct heuse zaken gedaan. Aan het einde van het ontbijt werd al direct gesproken over het succes van deze zinvolle bijeenkomst. ‘Komend jaar zal er zeker een vervolg komen’ was de conclusie van de organiserende partijen.

Foto’s: Sam Kortekaas