Huldiging Marc Evers 2016

1 min leestijd

Hillegom – Marc Evers, de Hillegomse paralympische zwemmer, werd op zondag 2 oktober gehuldigd. De huldiging vond plaats na de wedstrijd van het eerste van s.v. Hillegom. Bij aankomst was het net even droog en kon het dak van de auto gelukkig open. Wethouder van Trigt stond klaar om Marc Evers te huldigen.

Prijzen
Op 8 september zwom Marc zijn zilveren race op de 100 meter rugslag. Die dag tikte Lee In Kook uit Korea eerder aan. De volgende medaille was van brons; zijn eeuwige concurrenten op de discipline 100 meter schoolslag, de Britten Aron Moores en Scott Quin, waren op 14 september sneller. Op de 200 meter wisselslag bleek Evers echter onverslaanbaar. Op zaterdag 17 september zag Nederland Marc Evers uit Hillegom op de middelste plaats van het ereschavot staan met de welverdiende gouden medaille in zijn hand en een grote voldane glimlach op zijn gezicht.

Foto’s: Remco Out en Barry Out