Prullenbakken als kunstroute door Hillegom

Hillegom – Op 10 september heeft wethouder Annechien Snuif tijdens het vierde Cultuurweekend het startsein gegeven voor het project ” Zie die kunstige graffiti”. Het initiatief voor dit project kwam van jongerenwerker Bjorn van Houten. Door heel Hillegom worden afvalbakken verfraaid met graffiti door de Hillegomse jeugd. Door de Meerlanden en gemeente Hillegom wordt het project gesteund doormiddel van het beschikbaar stellen van de bakken.

Tijdens de onthulling werden er al drie ijzeren afvalbakken gespoten, die door Hillegom komen te staan. Verder werden er ook twee ontwerpen getrokken voor afvalbakken bij mensen thuis. De komende periode willen ze nog meer rolcontainers spuiten, zodat er een kunstroute ontstaat als de bakken geleegd worden.

Ook de muur van Kunstenaarscollectief De School Hillegom werd aangepakt door Hillegomse jongeren. In samenwerking met een paar graffitispuiters kreeg de muur weer een frisse uitstraling.

Wie als inwoner een fraaie afvalbak wil, kan een ontwerp met naam, adres en telefoonnummer daarvoor inleveren in de ideeenbox van De School aan het Henri Dunantplein 4.

Foto’s: Remco Out