Hond dood en drie mensen naar ziekenhuis na woningbrand

1 min leestijd

Hillegom- Donderdagavond moest de brandweer groots uitrukken voor een woningbrand. In de woning was nog een moeder met haar twee kinderen aanwezig. Zij konden gelukkig zelf in veiligheid komen. Maar hun twee honden hadden het minder goed getroffen. Een van de honden kon de brandweer nog redden, maar de ander is bij de dierenarts overleden.

Twee blusvoertuigen en een ladderwagen waren op de brand afgekomen. Daarnaast ook twee ambulances en een traumahelikopter. Zo’n helikopter wordt standaard bij dit soort situaties opgeroepen als er kinderen bij betrokken zijn. Deze bleek uiteindelijk niet nodig, wel zijn de drie naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Over hoe de brand heeft kunnen ontstaan kan de brandweer nog geen uitspraak doen. Wel weten ze dat het op de begane grond is ontstaan.

Foto’s: Sam Kortekaas & Remco Out